Johnny Van Zant - Brickyard Road (1990)

Label: Atlantic

1. Hearts Are Gonna Roll (5:18)
  2. Brickyard Road (6:40)
  3. Bad 4 U (5:07)
  4. Love Is Not Enough (5:35)
  5. Three Wishes (4:11)
  6. Party in the Parking Lot (5:08)
  7. Young Girls (4:22)
  8. Love Can Be So Cruel (5:04)
  9. Take Every Beat of My Heart (4:34)
  10. Just a Little Bit of Love (4:51)
Kingsnake
Deze plaat maakte Johnny vóór hij bij Skynyrd ging zingen, en ná zijn jaren tachtig carriere als arenarocker.
Dus officieel geen soloplaat.

De stijl van deze jongste Van Zant broer, ligt meer in de arenarock/aor dan in de southern rock.

Brickyard Road is meegeschreven door Donnie Van Zant en is een ode aan overleden broer Ronnie.
Een zeer mooi nummer, welke helaas té gladjes geproduceerd is, evenals de gehele plaat.
De rest van de songs rocken lekker en zijn goed geschreven alleen het klinkt echt veel té gelikt.

Toch een 3*, voor met name het hartverscheurende titelnummer.

Mssr Renard
Toen ik deze vanochtend weer eens draaide, merkte ik weer hoe sterk de titelsong is. De rest van de plaat is overwegend party-metal met op kant 2 nog drie AOR-songs die nog wel de moeite waard zijn: Young Girls, Love Can Be So Cruel en Just A Little Bit of Love.

Johnny heeft hier zijn band nog bij elkaar (Robbie Morris, Robbie Gaye, Erik Lundgren en Danny Clausman), volgens de credits, maar het is vooral een studioplaat ingespeeld door een leger studiomuzikanten (zoals Dan Huff en Bill Cuomo), waardoor het bandgevoel wat weg is (de plaat is ook uitgekomen als soloplaat).

Wat me ook opviel is dat de titelsong met hetzelfde orgelgeluid begint als Freebird. Dat is geen toeval.