Nicola Piovani - La Stanza del Figlio (2001)

Italië
Score
Label: Virgin

1. La Stanza del Figlio (4:05)
  2. La Corsa (3:42)
  3. La Lettera Di Arianna (2:24)
  4. Viaggio Nella Notte (1:32)
  5. Soli (2:33)
  6. Se Quel Giorno (1:40)
  7. Andrea (2:29)
  8. La Traduzione (3:34)
  9. Domenica (3:56)
  10. Scarabocchi (2:52)
  11. Lungo Il Porto (2:33)
  12. Ritorno in Città (1:21)
  13. Caro Diario (2:03)
  14. Il Campo Di Pallone (1:08)
  15. Palombella Rossa (2:57)
  16. Le Mamme Ci Asciugavano I Capelli (2:39)
  17. La Messa è Finita (1:45)
  18. Il Valzer Della Cioccolata (2:23)
neo
La Stanza is een perfect voorbeeld van een film waar je geen score van circa 90 minuten voor compononeert. Op de goede momenten kiezen voor stilte, op de goede momenten met score stukken aankomen. Piovani en Moretti kozen voor relatief weinig muziek. Piovani's geluid hier doet denken aan zijn algemene stijl met die intieme piano en cello aan zijn zijde, waar een gevoel van troost inzit. Nadat de zoon eenmaal heen is, is het de score die als het ware in het droevige drama van de film duwen. Op het eerste gezicht klinkt het ingetogen, het steeds terugkerende piano thema, maar verder gravend zit er een verradelijk en tevens angstige, tragische kant aan. 5 sterren

Deze uitgaven bevat zowel de score van La Stanza (t/m track 12) als een greep uit andere werk: Cario Duario, Palombella Rossa en La Messa E Finita.

avatar van Kos
Kos
Welk geweldig nummer wordt er op het einde ook alweer gespeeld?

By This River - Brian Eno

avatar van Kos
Kos
Thanks.

avatar van frederikvb
Ik heb ook een versie waar dat van brian eno ook opstaat. Mooi lied, past perfect in de film. La Stanza del Figlio, La Corsa en soli vind ik de mooiste. Kan opgewekt maar ook zeer treurig klinken, zeker als je de film ook gezien hebt.

neo
Van welke label is die uitgaven? En staat daar verder dezelfde score van Piovani op?