menu

Lefty Frizzell - The One and Only Lefty Frizzell (1959)

mijn stem
3,88 (4)
4 stemmen

Verenigde Staten
Country
Label: Columbia

  1. If You've Got the Money (I've Got the Time)
  2. Mom and Dad's Waltz
  3. Signed Sealed and Delivered
  4. Nobody Knows But Me
  5. Release Me (And Let Me Love Again)
  6. Why Should I Be Lonely
  7. Always Late (With Your Kisses)
  8. I Love You a Thousand Ways
  9. Is It Only That You're Lonely
  10. I Want to Be with You Always
  11. If You're Ever Lonely Darling
zoeken in:
avatar van AbleMable
5,0
Lefty Frizzell behoort samen met Hank Williams tot de groten van de honky tonk begin jaren 50. Evenals Hank Williams, was ook zijn invloed op volgende generatie's country artiesten groot. Zowel George Jones als Merle Haggard hebben altijd verkondigd schatplichtig te zijn aan Lefty Frizzell. Het was vooral zijn manier van zingen, The Country Way, die medebepalend is geweest voor de verdere ontwikkeling van de country.
Lefty Frizzell en Hank Williams konden het overigens ook prima met elkaar vinden en gingen samen op tournee met veel drank en hoeren en snoeren. Hank Williams kwam snel te overlijden maar ook Lefty Frizzell is uiteindelijk niet echt oud geworden en overleed in 1975 op 47 jarige leeftijd.
Zoals zo veel albums uit de tijd van dit album van Lefty Frizzell is het album niet als een album opgenomen maar gewoon samengesteld uit verschillende opname's die er al waren en ook werden er enkele al eerder verschenen single's opgezet, zoals oa op dit album, de klassieke honky tonk opener "If You've Got The Money (I've Got te Time)". Deze eerste single van Frizzell zou in 1950 ook meteen een megahit voor hem opleveren.
Wat bij beluisteren van dit album meteen opvalt is de aangename stem van Frizzell en de prachtige buigingen die hij ermee maakt. Frizzell versofte de manier van zingen die tot dan toe gebruikelijk was in de honky tonk, minder scherp. Maar ook zijn stem snijdt soms dwars door je ziel...iig bij mij wel.
Ook is alles voor die tijd prachtig opgenomen.
Overigens ben ik me de laatste tijd pas meer aan het verdiepen in Lefty Frizzell, natuurlijk zijn bekendste hits kende ik wel al. Maar ja, heb eigenlijk altijd gevonden dat het toch nooit zo goed was als Hank Williams.....en dat had ik met meer ouwe country. Ik bleef altijd een beetje hangen in de country van de tweede helft van de jaren 60 en de jaren 70.Gelukkig ben ik daar vanaf gestapt en stort me de laatste tijd steeds meer in de rijke historie van de ouwe country. En ja, durf nu wel te stellen dat ook Lefty Frizzell in zijn tijd een geweldenaar was maar ook spreekt zijn muziek en zeker zijn stem mij erg aan.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:30 uur

geplaatst: vandaag om 15:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.