Catscan - Finishing Profiles (2001)

Dance
Label: The Third Movement

1. Finishing Profiles
  2. Enemy on the Run
  3. The Same Position
  4. Perfect Illusion
avatar van Onderhond
En nog wat c/p werk van een andere Catscan release
..."Enemy On The Run" is geen slecht nummer, maar wat doordeweeks en onuitgesproken. Simpele donkere tracks, waaruit niet echt blijkt dat Catscan in staat is tot meer.

"Finishing Profiles", de opener van deze EP is een nummer waar ik goede herinneringen aan heb. Als ik me niet vergis op die eerste new gen Thunderdome te vinden. Lekkere track nog steeds met stevig knallende en compromisloze basses. Eén van de betere doorstampers. "Enemy On The Run" en ook vooral "The Same Position" vormen een dipje. "The Same Position" is weer zo'n domme bass/clap/melodie track, onbegrijpelijk dat Catscan zich met dit soort dingen bezighoudt. "Perfect Illusion" is een nummer da me beter ligt. Qua opbouw een zeer simpele bass-over-wave track maar weet toch een zeer boeiende sfeer uit te ademen.

Al bij al degelijke release, al is het toch vooral "Finishing Profiles" dat weet te overtuigen. "Perfect Illustion" is nog best ok maar de rest is een beetje aan de slappe kant. 3*