Sort Sol - Flow My Firetear (1991)

1 stem

Denemarken
Label: Columbia

1. Siggimund Blue (4:20)
  2. Daughter of Sad (3:17)
  3. Girl of 1000 Tears (2:51)
  4. Carry Me into the Sun (3:13)
  5. Midnight Train to Summer (4:03)
  6. Desdemona (3:29)
  7. Two Toungue Tale (3:17)
  8. Dyanne Thorne (2:37)
  9. Tatlin Tower (3:41)
avatar van wizard
De (post)punk van 1980 is op dit album verdwenen voor een veel meer rock/pop-georiënteerd album. Flow My Firetear is een kort (half uurtje) maar krachtig album dat harde rock zoals op Siggimund Blue en Tatlin Tower afwisselt met rustiger, ingetogener nummers als Daughter of Sad en Midnight Train to Summer. Tijdens optredens en op de youtubeclips van concerten die ik heb gezien, lijkt Sort Sol veruit het best uit de voeten te kunnen met de harde, uptempo rock maar op Flow My Firetear werkt de afwisseling behoorlijk goed.
Een minpuntje van dit album vind ik dat sommige nummers wel erg kort zijn: het lijkt soms alsof ze nog niet helemaal af zijn, of dat ze iets te abrupt ophouden. Desalniettemin vind ik de meeste nummers de moeite waard, niet in de minste plaats door de zang van Steen Jørgensen.

4.0*