Omar Rodriguez-Lopez - Megaritual (2009)

Rock / Jazz

7. Hands Vs. Helix
  8. Dispanec Triage
  9. Dead Hisses to Match Our Own
avatar van djarend
Kan iemand hier iets over zeggen ? is dit de Mars Volta man en is ie OK ?

avatar van Lennart_M
Ja, hij is de gitarist van The Mars Volta en ik vind hem erg OK

Ik had trouwens dit album nog niet gezien, ik ben erg nieuwsgierig want Old Money is me erg bevallen.

avatar van Sybrand
Er staat een nummer op www.myspace.com/willieandersonrecordings
Ook een nummer van dat andere nieuwe album, Despair, maar dat nummer (en wellicht ook de rest van het album) ligt meer in de lijn van ORL&JMW, gekke elektronische bliepjes

RedLightCityBoy
Omar Rodriquez-Lopez laat snel achter zijn Old Money, dit Megaritual uitkomen.
Zo te horen is Omar druk in de weer met zijn electronische gitaar (die hij als geen ander bespeelt). Want ook hier is weer veel werk besteed in zijn composities.
Althans, zo klinkt het. Dit soort muziek lijkt wel opgebouwd uit duizenden laagjes die steeds met de seconden worden vermenigvuldigd, en dat ook nog eens in afwisselingen qua tempo en ritme, petje af.

Dit album is mij zeer postief bevallen. Weer de sterke warme gitaarsolo's met invloeden uit voornamelijk electronic (dit album zit toch minder onder de Jazz-inloeden). Dat maakt de plaat voor mij minder aantrekkelijk dan Old Money, maar het blijft een waardige en goede plaat, zo begin 2009.

Wat ik ook zo'n sterk punt vindt aan dit album zijn de drums. Onder elk nummer zitten geweldige drums, die niet op elke standaart rock plaat voorkomen. Zo is het ritme niet alleen per nummer anders, maar in de nummers zelf zitten al ontelbare overgangen van dit werk. Het klinkt allemaal vrij uniek en creatief. Snel op naar de volgende plaat van de man (die al uit is), god hij gaat snel.

Hoe productief kun je zijn. Dit is al zijn 4e solo album dit jaar. Daar komt nog een album van The Mars Volta bij. En dan heeft hij nog een bandje waar hij een album mee heeft uitgebracht. In alle albums is zijn aandeel groot en als een echte Mars Volta liefhebber kan ik alle albums aanraden. Dit is een bewijs dat kwantiteit en kwaliteit samen kunnen gaan.