Elegi - Varde (2009)

7. Fandens Bre (4:31)
  8. Skyggespill (2:05)
  9. Angekok (4:25)
  10. Råk (6:43)
  11. Søvnens Kvelertak (3:34)
  12. Den Store Hvite Stillhet (4:17)
Sietse
Had een tijdje terug al gehoord dat deze zou komen, een aangezien zijn vorige erg mooi is kijk ik hier wel erg naar uit.

Als het goed is morgen of woensdag al hier in de bus. Kan niet wachten

avatar van we tigers
Ik vind deze nog mooier dan zijn vorige! Qua niveau lijkt het naar Knife van Svarte Greiner te gaan. (Kanttekening: dit alles op basis van één keertje luisteren, dus het kan nog veranderen...)

avatar van we tigers
Ik heb dit album nu al een aantal keer geluisterd en geboeid de rit uitgezeten. Electronica, strijkers en bloedstollende fieldrecordings maken tezamen een erg sterk album. Zeer fraai spul en voor mij het beste wat 2009 tot nu toe heeft gebracht.

avatar van we tigers
Vandaag dan eindelijk een 'echte' uitgave binnen gekregen van de vrienden van Boomkat. ...en nu is hij nog beter/mooier. Halfje erbij naar 4,5*

Volgens mij moet je nog even de daad bij het woord voegen.

Ik kan dit verder nog niet echt in woorden vatten, maar aiaiai wat een goede plaat dit zeg... Ik moest Miasmah (het label van een meneer van Deaf Center, kwam ik laatst achter) maar 's wat beter in de gaten houden.

Sietse
Vandaag de cd drie keer geluisterd en hij is erg fijn moet ik zeggen.
Ik zit toch wel te denken aan die 4,5 om mee te beginnen...

avatar van Tha)Sven
Hoge waarderingen van users die ik hoog aanschrijf, tijd om een stil hoekje te vinden en dit een kans geven!

avatar van Jazper
Waar Sistereis bij mij niet veel verder kwam dan 'wel aardig', lijkt het hier wel in een keer raak. De duisterheid en bij vlagen treurnis komen goed door. Ik ben nog slechts halverwege, maar dit belooft wel wat.

Jazper schreef:
Ik ben nog slechts halverwege, maar dit belooft wel wat.

en wat mij betreft is de tweede helft van het album nog mooier dan de eerste.

avatar van Nakur
Kan iemand dit beter omschrijven? Ik ben helemaal niet bekend met Elegi maar raak toch nieuwschierig (om dezelfde rede als Tha)Sven).

avatar van Nakur
En Ik ben ook benieuwd naar Choral van de frontpage omdezelfde rede. beide overigens spotgoedkoop via amazon.co.uk (8pond) maar ik heb geen creditcard...

avatar van Tha)Sven
Nakur schreef:
Choral is wel al te downloaden via de bekende netwerken. Absolute aanrader !

Nakur schreef:

Ken je Knive van Svarte Greiner? Zoiets is het nl, maar dan net weer ff anders.

Als je dat niet kent: zwaarmoedige ambient gemaakt met electronica en klassieke instrumenten. Spookachtig sfeertje.

Check gewoon de myspace pagina voor wat samples.

avatar van Nakur
Ja Knive staat al een tijd op mijn wishlist. Fijne plaat en bedankt voor omschrijving. Straks even myspacen!

Svarte Greiner doet het met een gitaar geloof ik. Ik kraste een keer met mijn nagel langs een snaar, en dat deed me gelijk aan zijn album "Knive" denken. Zijn nieuwe plaat "Kappe" heeft ook veel gitaar en het sublieme "Night Without Harm" ook. Maar dit is Elegi, heel anders vind ik toch. Hetzelfde genre, als je in hokjes wilt denken, maar het is minder onheilspellend, vind ik. Duister, dat wel, en eng bij vlagen, maar vaak ook erg mooi. Svarte Greiner is vaak gemeen en onheilspellend duister. Overigens, het album Varde overtreft zijn voorganger Sistereis met vlag en wimpel. OMG, wat is dit mooi zeg...!

Sietse
Ik vind het ook vooral niet vergelijkbaar met Kappe van SG, maar ik hoor wel duidelijk de dezelfde elementen terug als op Knive.
En ik denk ook niet dat je zou kunnen zeggen dat je Knive wel mooi zou vinden en dit niet. Lijkt me vrij bizar iig.

avatar van Rhythm & Poetry
Geweldig meeslepende muziek, alsof ik in een film zit; ben na twee luisterbeurten erg onder de indruk. Met name de melodieuze stukken vind ik geweldig, dan heb ik het over het strijk- en pianospel. Met name de strijkers geven dit album iets zwaars en dramatisch mee; ik hou ervan, zo op een koude of donkere dag vind ik het zelfs nog beter. Andere delen van dit album, waar er minder spraken is van een bepaalde melodie, kan ik prijzen vanwege de geweldige spanning en dramatiek. Na Never Better, vind ik dit tot nu toe toch wel het beste album van 2009.

avatar van FredHgl
Ik ben altijd nieuwsgierig als mensen albums die ik niet ken hoog in hun favorietenlijstjes hebben staan, maar hier kan ik echt niet naar luisteren. Wat ontzettend depri allemaal. Ik zal maar geen stem uitbrengen want dat zou niet eerlijk zijn.

Fijn sfeertje. Donkere ambient, waar de piano het nog wel eens wat lichter maakt, maar soms ook zorgt voor een nog zwaarder sfeertje. Erg organisch ook, door alle instrumenten.

avatar van Nakur
Lekker, 6 juni besteld en vandaag op de deurmat. En inderdaad, dit ademt zowel Deaf Center als het solowerk van Svarte Greiner uit, Maar ook de piano met ambient herinnerd me aan Fennesz & Sakamoto en wat experimenteler werk van David Sylvian. Vooralsnog erg mooi, maar wel zonder eigen smoelwerk.