Blackout Beach - Skin of Evil (2009)

Canada
Label: 20 Buck Spin

1. Cloud of Evil (3:53)
  2. Biloxi, in a Grove, Cleans Out His Eyes (5:00)
  3. Three Men Drown in the River (2:11)
  4. William, the Crowd, It's William (1:28)
  5. The Roman (3:14)
  6. Woe to the Minds of Soft Men (0:54)
  7. The Whistle (3:15)
  8. Nineteen, One God, One Dull Star (4:00)
  9. Sophia, Donna, I Was Down the River Waiting (1:48)
  10. Astoria, Menthol Lite, Hilltop, Wave of Evil, 1982 (4:55)
Dit is een soloproject van Carey Mercer (Swan Lake).
Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik weet niet wat ik er mee aan moet. Het is vervreemdend zonder al te zwaar op de hand te liggen, het is uiterst ondefinieerbaar en het duwt, trekt en treitert mij op sommige momenten.
Of dit een blijvertje is valt te betwijfelen maar ongetwijfeld dat een aantal users op de site hier wel warm voor kunnen lopen.

Categorie: beetje vreemd en niet wetend of het lekker is.

avatar van Bart
Ha-ha! Ik had precies hetzelfde, aERodynamIC. Bij de eerste luisterbeurt herkende ik meteen het geluid van Frog Eyes, waar de zanger van Blackout Beach eveneens aan verbonden is. Bijna alle albums van Frog Eyes heb ik op mijn computer staan, maar het lukt me maar niet om ze in hun totaliteit te beluisteren.

Ook dit album wringt. Inderdaad, de stem en het geluid treiterde mij ook. Maar het vreemde is: het trekt me ook aan! Telkens als ik iTunes opstart, ga ik toch even deze plaat beluisteren. En de plaat wordt almaar beter. Let ook op de mooie teksten. De zanger vertelt namelijk op de gehele plaat het verhaal van een jonge vrouw, Donna genaamd. Je ziet haar op die prachtige albumhoes al staan.

Nee, in eerste instante wilde ik dit album meteen afserveren, maar ik ben o zo blij dat ik dát niet gedaan heb!