Celestia - Frigidiis Apotheosia: Abstinencia Genesiis (2008)

Frankrijk
Label: Paragon

1. She's Dead (Valse Funeste de Decomposition) (5:31)
  2. A Plaintive Cry Merely Echo (5:12)
  3. Admirable Eros Abstraction (4:19)
  4. A Regrettable Misinterpretation of Mournfulness (6:33)
  5. Death of the Lizard Queen (Necro Phaanthasma) (7:21)
  6. Morbid Romance (ArcanA VI Revisitae) (4:51)
  7. The Seed of Negation (Abnegativia Rejections) (4:27)
  8. Frigidiis Apotheosia (Dormant Rests of Raped Necrosia) (6:01)
Sammael
Op Franse leest geschoeide Black Metal. Celestia speelt een atmosferische varaint van dit genre, en doet dat erg goed. Celestia weet een bijzondere sfeer te scheppen op een manier die weinig bands ze nadoen. 'Melancholie', 'weemoed', 'donkere romantiek' zijn zomaar wat termen die ik op internet heb zien langskomen en hoewel ze allemaal zeker van toepassing zijn, dekken ze het totaalplaatje toch niet helemaal. Niet ieder nummer is een hoogvlieger helaas, en vooral de momenten waarop de zang teveel de overhand krijgt zijn wat minder, maar over het algemeen is dit toch zeker een mooi en bijzonder album.