Joe Callicott - Ain't a Gonna Lie to You (2003)

Blues / Roots
Label: Fat Possum

1. Frankie and Albert (2:43)
  2. Fare Thee Well Blues (4:02)
  3. Laughing to Keep from Crying (3:44)
  4. Lonesome Katy (3:05)
  5. Come Home to Me Baby (3:53)
  6. Fare You Well Blues (3:21)
  7. France Chance (3:19)
  8. Roll and Tumble (2:58)
  9. Good Time Blues (4:03)
  10. Goodbye Baby Blues (3:41)
  11. Down to the River (2:49)
  12. Let Your Deal Go Down (2:55)
Hendrik68
Joe Callicott werd eind vorige eeuw geboren in Nesbit. Vlak onder Memphis, maar uiteraard nog wel in Mississippi. Hij onderscheidde zich wat mij betreft vooral met zijn fantastische stem. Diep emotioneel, maar toch zeer krachtig. Hierdoor komt elk woord dat hij zingt keihard aan. Zijn stemmige ritmische akoestische gitaarspel vormt de enige juiste begeleiding. Callicott leidde de in blueskringen zeer bekende Kenny Brown (uit hetzelfde dorp) op. Brown speelde bijvoorbeeld jarenlang met RL Burnside en brengt ook zelf platen uit.

Het Fat Possum Label besloot zijn werk te remasteren en opnieuw uit te brengen. Een van de vele succesvolle initiatieven van Fat Possum.

Ik kan nog wel meer vertellen over deze Delta Blues pionier, maar onderstaand artikel spreekt voor zich:

Joe Callicott - msbluestrail.org

avatar van heartofsoul
Hendrik68 schreef:
Joe Callicott werd eind vorige eeuw geboren in Nesbit.

Hij werd geboren in 1899, dus dat is nog net in de 19e Eeuw, en niet in de vorige 20e Eeuw. Sorry, kon het even niet laten. Maar verder bedankt voor de reminder dat ik dit album nog eens moet aanschaffen.

Het maakt deel uit van een nog steeds groeiend lijstje van bluesalbums en bluesartiesten die ik wil beluisteren en/of aanschaffen. Dit is namelijk inderdaad een prachtig album, dat in geen enkele blues-collectie zou mogen ontbreken. Het werd opgenomen in 1967/68 door George Mitchell. Schitterende stem, onderschrijf je mening verder volkomen.