Carpenters - Voice of the Heart (1983)

Label: A&M

1. Now (3:51)
  2. Sailing on the Tide (4:23)
  3. You're Enough (3:48)
  4. Make Believe It's Your First Time (4:08)
  5. Two Lives (4:34)
  6. At the End of a Song (3:39)
  7. Ordinary Fool (3:41)
  8. Prime Time Love (3:12)
  9. Your Baby Doesn't Love You Anymore (3:51)
  10. Look to Your Dreams (4:25)
avatar van Metalhead99
Jammer dat ik de enige reactie ben. Liefhebbers zullen niet veel aan mijn mening hebben. Ik vind dit namelijk te zoetsappig. Ik vond deze plaat tussen de collectie van mijn ouders en besloot, omdat ik het helemaal niet kende, om het maar eens te beluisteren. Al na het eerste nummer had ik het idee dat dit niks ging worden en na het luisteren van de hele plaat wist ik het zeker: dit is gewoon helemaal mijn ding niet. Vandaar mijn lage score, aan de liefhebbers van Carpenters en ook andere muziekliefhebbers zeg ik: gewoon proberen, want misschien is het wel weer wat voor jou.

Fedde
Op 4 februari 1983 overleed Karen aan een hartstilstand na een slopende ziekte en op 18 oktober van dat jaar verscheen dit album met de laatste studio-opnames van Karen Carpenter. Broer Richard maakte de albumtracks af en was er van overtuigd dat het Karen's wens was deze nummers uit te brengen.

Jaren later ging hij hier anders over denken. De meeste songs waren niet meer dan outtakes en niet goed genoeg voor een album. Zo hebben we met Voice of the Heart niet meer dan een item voor verzamelaars. Een matig album dus dat beter niet uitgebracht had kunnen worden. Alleen opener Now is nog wel de moeite waard. Dit is dan ook de laatste opname van Karen voor haar dood.

Ik heb er een wat ongemakkelijk gevoel bij.

avatar van nlkink
Fedde schreef:

Ik heb er een wat ongemakkelijk gevoel bij

En hoe zou Wandelaar zich bij dit album voelen??

avatar van Wandelaar
nlkink schreef:
Fedde schreef:

En hoe zou Wandelaar zich bij dit album voelen??
Die heeft er een dubbel gevoel bij.