Boards of Canada - Boc Maxima (1996)

Electronic
Label: Music70

1. Wildlife Analysis (1:37)
  2. Chinook (4:39)
  3. Rodox Video (0:33)
  4. Everything You Do Is a Balloon (6:58)
  5. Boc Maxima (1:36)
  6. Roygbiv (2:23)
  7. Nova Scotia Robots (1:21)
  8. June 9th (5:15)
  9. Niagara (0:51)
  10. Skimming Stones (2:06)
  11. Sixtyniner (5:07)
  12. Red Moss (6:22)
  13. Concourse (1:41)
  14. Carcan (1:48)
  15. Nlogax (5:12)
  16. M9 (3:40)
  17. Original Nlogax (1:09)
  18. Turquoise Hexagon Sun (5:06)
  19. Whitewater (6:09)
  20. One Very Important Thought (1:05)
avatar van jurado
elke keer als ik dit hoor weet ik het zeker...zo moet electronische muziek klinken .
Wat een klasse ,luister naar June 9th één en al pracht en praal.
Het het zweverige vintage geluid, de instrumentaria, de melodieën ik vind het echt fantastisch allemaal.
Wel jammer dat de laatste plaat een beetje zoetjes is

avatar van wooz
Dit is een absolute topper hoor. Alle pre-Geogaddi-pareltjes verenigd op één album. (Balloon, Roygbiv, Sixtyniner, Chinook, Nlogax,... Whitewater zet ik zelfs in mijn top 5 van BoC-tracks)

avatar van John Doe
prachtig nummer ook ja, met dat stoomtrein-ritme. pure BoC simpliciteit

avatar van John Doe
heeft ook één van de betere BoC-amateurclips op youtube zie ik whitewater

avatar van Didgeplayer
Gemiddeld album met enkele uitschieters.
Naar mijn mening is The Campfire Headphase vele malen beter.
Maar ja, dit is pas na 3 keer beluisteren van dit album.
Wie weet zit ik over enkele weken al weer op 4 of 5*.
Niagara is overigens mijn favoriete track.

avatar van John Doe
Dit is veel meer gewoon een verzameling juweeltjes. Een soort ultieme old-tunes plaat. Geen conceptplaat als Geogaddi of Campfire Headphase.

avatar van Mindshifter
De alpha-versie van MHTRTC. Hij topt de laatstgenoemde ook niet maar is wel verbluffend lekker gemixt. In dat opzicht is het een sterker geheel. Omdat deze enkel als bootleg te downloaden is, is het geluid niet altijd even goed. Desondanks werd ik verrast door wat ongehoorde BoC. Red Moss en Whitewater zijn de absolute toppers. Een *5 voor de grootmeesters voor hun, niet sterkste, maar wel meest lekker lopende album.

Nihilisme
Everything You Do Is A Balloon is onwaarschijnlijk goed. Waarschijnlijk mijn favoriete nummer uit het toch al niet te misselijke Boards of Canada oeuvre.

avatar van Zidaan
Excuses voor mijn onwetendheid, maar ik luister deze plaat voor de eerste keer en hoor allerlei nummers van latere albums terug. Hebben ze later besloten om rond bepaalde platen een conceptalbum te maken of simpelweg te hergebruiken?

Lv92
Best opvallend, inderdaad. Op het album Music Has the Right to Children is minstens een kwartier aan eerder uitgebrachte tracks te horen.

Poa
De paar kopieën van die er van Boc Maxima zijn waren uitgedeeld aan vrienden, kennissen etc. Het is volgens mij nooit de bedoeling geweest dat deze door iedereen te horen valt. Later hebben ze hun eerste daadwerkelijke album publiek uitgegeven (Music Has the Right to Children), waar ook een aantal nummers hiervan opstaan.

Lv92
Aha. Dat wist ik niet. Verklaart het een en ander.

avatar van Mindshifter
Poa schreef:

Het album is in zijn geheel uitgezonden tijdens een officiele radioshow in 2002.

avatar van John Doe
Kortgeleden een flac versie gevonden, de bron van de mp3's die op internet rondzwerven (spectrum analyse laat zien dat deze echt is). En helderder dan de mp3's klinkt 'ie zeker , vooral bij de beatloze tracks valt dit op. Het blijft natuurlijk van een tape (maar dat heeft voor mij zeker z'n charme, de extra distortie is waarschijnlijk zo bedoeld ook). Zoekt en gij zult vinden.

avatar van -SprayIt-
Geweldig album.

avatar van adri1982
Ik ben het met je eens -SprayIt-. Dit is een ontzettend mooi album, met prachtige nummers, die verslavend werken op mijn oren. Vooral de nummers 'Everything you do is a balloon' en 'Red Moss'. De melodieën die maar door blijven gaan, worden nooit eentonig, want in de nummers worden per maatserie steeds een melodie toegevoegd. 'Bocuma (BoC Maxima)/Roygbiv' blijft voor mij ook nog steeds geweldig (Ik wist eerst niet dat die op dit album was uitgebracht), kende ik van het 1998-album 'Music has the right to children'.
Dit hele album staat trouwens vol met mooie stukken, daarom gelijk een 4,5* als openingsstem.

Arbeidsdeskundige
Dit is een heerlijk album. Alle nummers zijn bijzonder fraai.