De driedelige A-kant bestaat uit Xanopticon nummers. Vooral het eerste nummer hiervan is goed. Het barst er meteen lekker op los met snelle harde beats. Een erg lekker klinkende muur van geluid die op een leuk gestructureerde manier wordt gebracht, goede veranderingen tegen het eind vooral.
''Scratch''...Een duistere stemsample waarin een vrouw iets kwaadaardigs mompelt, luidt het begin in. Het gaat wat rustig van start, maar voor de 2 minuten bereikt worden, vindt er een goed opgebouwde versnelling plaats. Een ruim voldoende verdient de track zeker.
het laatste nummer van de A-kant is vrij kort en begint dan ook maar meteen met harde distorted beats. De beats houden tweemaal stil om een jankende, schommelende toon te laten horen. Tussen deze pauzeringen door ontpoppen beats zich tot een mooi ritme. De derde keer dat de beat stopt is tegen het einde, hier komt een erg mooie zee van waves. Prachtig kort nummertje.
De B-Kant is helemaal van Eitherherd. Heel andere muziek maakt deze gozer. Een Oostenrijker die muziek maakt met veel meer één interpretatie of één duidelijke lijn dan in de muziek van Xanopticon zit. Simpeler en dus al snel veiliger en minder geniaal dan het overgrote deel van Xanopticon materiaal
Je moet de muziekstijl van Eitherherd zien als een soort distorted Drum 'n Bass met hardcore beats. Aangenaam om naar te luisteren vond ik wel. In het eerste nummer van Eitherherd, ''Masturbato'' zit een originele trillerige bassline. In nummer 2 is een dergelijke bassline veel dominanter, het klinkt wel vet. Nummer 3 heeft deze bassline niet meer. Hierin zijn de beats wat meer beukend en langzamer. Mooie distorted achtergrond akkoorden en in reversed gespeelde beats. Ook een puike track.
Voor mijn gevoel doet de B-Kant niet onder voor de A-kant. Geen slecht nummer te bekennen.