menu

The Moon and the Nightspirit - Regö Rejtem (2007)

mijn stem
3,17 (6)
6 stemmen

Hongarije
Folk
Label: Equilibrium

  1. Regö Rejtem
  2. Örökké
  3. Avarálom
  4. Szarvaslélek
  5. Föld Szíve Dobban
  6. Csillagnász
  7. Rögbõl Élet!
  8. Éjköszöntõ
  9. Holdtánc
zoeken in:
avatar van barrett
3,5
Toen ik voor het eerst de titel en de cover bekeek van the Moon and the Nightspirti van Regö Rejtem dacht ik onmiddelijk dat ik deze muziek moest plaatsen in de metal/gothic hoek (vooral de cover dan ook).

Maar niets was blijkbaar minder waar deze plaat is een folkplaat uit de Balkanstreek. Bij de eerste luisterbeurt had ik onmiddelijk de sfeer van de Middeleeuwen te pakken. Ik moest onmiddelijk denken aan banketten overgoten met bier en wijn. Waarna je nog met moeite recht kunt blijven op de dansvloer. Deze plaat gaf me dan ook onmiddelijk zin om aan volksdansen te doen, jammer dat ik deze niet onder de knie heb maarja.

De eerste luisterbeurt bleek echter niet zo'n makkelijke luisterbeurt, vooral omdat ik geen getrainet oor heb voor dit soort muziek. Nuja na enkele keren te luisteren kon ik dan toch iets met deze plaat en nu leg ik hem zelfs s'avonds zonder verplichting uit. Deze muziek heeft dan ook een magisch effect s'avonds, iets mysterieus, iets magisch.

Nuja dit is eigenlijk verplichte kost voor mensen die houden van Blackmore's Night of graag folk uit de Balkan beluisteren. Voor andere leken zoals mij vergt deze muziek enkele luisterbeurten maar geloof me het is wel de moeite waard.

Bij deze 3.5 sterren voor een plaat die zich echt leent als achtergond muziek bij een avondmaal of voor een gewone luisterbeurt op het einde van de avond.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:28 uur

geplaatst: vandaag om 14:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.