menu

Hassan Hakmoun & Zahar - Trance (1993)

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Marokko
Wereld
Label: Real World

  1. Bania (5:48)
  2. Only One God (Maaboud Allah) (10:03)
  3. Soudan Minitara [Bumbastic Mix] (8:04)
  4. Challaban (8:18)
  5. Soutanbi (5:52)
  6. Soulalahoalih (4:17)
  7. Alal Wahya Alal [Trance Mix] (6:07)
  8. The Sun Is Gone (4:56)
  9. Soudan Minitara (3:51)
totale tijdsduur: 57:16
zoeken in:
4,0
Zo te zien een onbekende plaat van deze Marokkaanse muzikant met band. Het is ook geen gemakkelijke muziek, maar wel hypnotiserend en bedwelmend, zoals de titel Trance ook al aangeeft.
Hassan vermengt de oude 'desert blues' achtige muziek die vanuit Soedan en Zuid Sahara langzaam richting Marokko ging met Gnawa, muziek van oorspronkelijk slaven Soefi aanhangers en die de Soefi muziek beoefenden.
Hassan Hakmoun bespeelt zelf de sintir, maar haalt daar een geluid uit, dat kan concurreren met Jimi Hendrix of the Cream. De muziek is vol en druk, heeft ook veel invloeden van de jaren 60/70, psychedelisch. Ik denk dat de muziek live overweldigend moet zijn en prima past op zomerse festivals. Niet dat het feestmuziek is, verre van dat, maar het swingt, Egyptische percussie en vanzelfsprekend de scheurende sintir, de stuwende bas maakt het dat je moeilijk stil kan blijven zitten. De nummers zijn ook redelijk lang.
De recensies en beoordelingen zijn niet bijzonder hoog, dat kan ik me ook wel voorstellen. Je moet er wel iets mee hebben, je over kunnen geven aan deze muziek. Dan word je wel beloond.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:21 uur

geplaatst: vandaag om 11:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.