Másfél - En Garde (2005)

1 stem

Hongarije
Rock / Jazz
Label: Playground

1. Lenyel / Polish (7:42)
  2. Hello Wien! (6:18)
  3. Mr. Kozlov (6:38)
  4. Aerosoul (7:45)
  5. Team Balkan (5:22)
  6. Sakavaka (5:35)
  7. Piedone (7:02)
  8. Demo Bunyo / Demo Scrap (5:20)
  9. Dud in da Bath (4:37)
Geweldig.

Deze band mixt, met gemak, rock, jazz, drum&bass, funk, spacerock en dance, zonder dat de songs rommelig worden.
Het is allemaal ret-catchy.

En het mooie is, dat de bandleden gewoon instrumenten spelen (gitaar, bas, dums, toetsen, trompet), en zo nu en dan wat samples en drumloops gebruiken.
Geen muzikant krijgt de overhand hier en dat is een plus.

Allemaal instrumentale songs, wat de luisterbaarheid nog extra verhoogd.

Kingsnake
Het samenspel van de bassist en de drummer is vooral op de op drum&bass geënte stukken onovertroffen.

En dan heb ik het nog niet eens over de saxofoon.

avatar van Jazper
Dit is inderdaad zeer gaaf!

Ik kwam op deze naam terecht dankzij het uitstekende optreden van UnoYMedio op Sziget afgelopen week. Dat is iets met leden van Másfél.
Vol enthousiasme gaan ze er hier tegenaan. Klinkt allemaal erg overtuigend. Het geluid is mooi in balans. Maar goed, ben pas op de helft.

avatar van Jazper
En nu heb ik m helemaal gehoord. Het zweeft wel zo tussen de 4 en 4,5 * in.

Kingsnake
Ja vet he? En dat met zn vieren... Die oudere platen zijn minder toegankelijk en wat harder (meer rock en soms metal invloeden)