Archie Shepp & Horace Parlan - Goin' Home (1977)

Jazz
Label: SteepleChase

1. Goin' Home (6:08)
  2. Nobody Knows the Troubles I've Seen (4:40)
  3. Go Down Moses (4:18)
  4. Steal Away to Jesus (6:14)
  5. Deep River (4:49)
  6. My Lord What a Morning (4:38)
  7. Amazing Grace (4:20)
  8. Sometimes I Feel Like a Motherless Child (5:19)
  9. Swing Low, Sweet Chariot (2:42)
  10. Come Sunday (7:43)
avatar van spoon
Kalme en fraaie sax en piano improvisatie's op Gospel standards. Doet me denken aan de Waldron en Lacy duo albums. Rustig en toch intens. Iedere noot lijkt er toe te doen.

Soledad
spoon schreef:

Hoewel totaal verschillende spelers eenzelfde associatie hier

Kalamitsi
In zijn jonge jaren was Archie Shepp een explosief beest op de sax. Keigoed maar niet echt toegankelijk. Als je kennis wil maken met de tot rust gekomen ex-militant dan is dit een mooie instapper. Pianist Horace Parlan en Shepp bewerken samen subtiel en hoorbaar op hun gemak gospelklassiekers. Er zijn overigens meer duo-albums van hem met niet de minsten en van vergelijkbare kwaliteit.