Brian Tyler - The Final Cut (2004)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. The Final Cut Main Title (3:54)
  2. Fletcher the Cutter (1:46)
  3. Download Preparation (1:40)
  4. Dreams (2:50)
  5. Protestors (1:39)
  6. Don't Touch (0:57)
  7. Zoe Revelation (2:49)
  8. Desperate Pursuit (1:56)
  9. Absolution (1:15)
  10. Enchanted Days (5:42)

met Kathryn Bostic

11. Eye Tech (3:04)
  12. Bittersweet (1:21)
  13. Tattoo Parlor (1:12)
  14. Alan's Memory (4:38)
  15. Hollow (3:29)

met Ja Wah

16. Enter Apartment (1:56)
  17. Alan the Cutter (3:42)
  18. Sin Eater (1:37)
  19. Inversion (1:21)
  20. Seeing a Ghost (1:48)
  21. Violation (1:44)
  22. Riga de Pichetto (1:31)
  23. Outside Theater (0:41)
  24. The Amazing Alan (1:04)
  25. Journey Back (4:26)
  26. I, Bannister (0:39)
  27. Rememory (2:37)
  28. The Final Cut End Title (3:01)
neo
Tyler zei onlangs dat hij van mening was dat dit een van zijn beste en meest persoonlijke scores is.Voor Children of Dune schreef hij zelf al teksten en de muziek voor een track (Inama Nushif (montage), hier haalt hij weer hetzelfde ''truukje'' uit met Enchanted Days en de track gezongen door Ja Wah.

Van Enchanted Day is op deze pagina te beluisteren

(Is dit het goeie nummer Lin? )

Van de score zijn al 4 audio clips verkrijgbaar op Tyler's website:

-Final Cut Main Title
-Desperate Pursuit
-Alan The Cutter
-Alan's Memory

Link

Het klinkt heerlijk duister, met veel melodie en herhalende motiefjes.Weer die gitaarklanken, mooie vioolmotiefjes, percussie en onderliggende bel geluiden.Ik heb hier een zeer goed gevoel over.

RWL
OMG, Ja, dat is het nummer!!
Als dit nummer nog steeds achter dezelfde scenes zit, wow!! Ik kan echt niet wachten op deze OST.

Het is dat Brian een goeie eigen officiele website heeft, anders zou ik het wel weten
En het wel te horen dat Brian hier zeer tevreden over was, hij stuurde mij laatst weer een e-mail, enthousiast als ie is. Toffe gozer hoor.

RWL schreef:

Niemand houdt je tegen om een fansite te maken

RWL
Die ene die ik heb houdt me al genoeg bezig...maar wie weet wat de toekomst brengt

RWL schreef:

Ja hallo!

Lijkt me inderdaad een erg leuke componist, die veel contact heeft met z'n fans. Leuk voor jou ook RWL

Ik kijk uit naar beide nieuwe scores van Brian. Paparazzi wordt wellicht een beetje een tweede Timeline als ik het aan de soundclips hoor, wordt dus weer geweldig.

The Final Cut lijkt me interessanter. Inderdaad donkere sfeer en zo. Song is gezellig en sfeervol. Boeiende tijden op komst alweer

RWL
Dat nummer Hollow kan ik me niet voor de geest halen als ik eerlijk moet zijn.
Als het de muziek is die gedraaid werd in de tattoeshop (in de film dan he) dan krijgen we een wel heel boeiende soundtrack. Ik kan me verder geen muziek waarin ook teksten voorkwamen voor de geest halen, behalve dan Enchanted Days en de tattoeshop song...
We horen het wel...nog eventjes wachten

neo
Ik denk toch dat die track behoorlijk ''hollow'' zal klinken

RWL
JA! Het nummer Hollow IS dat nummer van de tattoo shop. Dit is echt geweldig en de CD zal dan ook instant mijn #1 worden.

Ik heb nu samples van elke track, maar nog steeds niet de volledige CD.

Nummers die mij het meeste doen zijn:
I, Bannister
Enter apartment
Inversion
en
Rememory

Schijnt nog wel even te duren voordat ik de CD binnen heb, helaas. Kan niet wachten!

RWL
CD is verzonden! Eind deze week binnen hoop ik. Moet alsnog uit de US komen, dus je weet maar nooit of ie zo snle hier is.

Anyway, m'n 1e tribute pagina op m'n site is een feit. Brian kreeg dus de eer om de 1e te krijgen.
Pagina is alleen nog niet "officieel" online.

neo
Als je wilt dat ik er nog even naar kijk voordat ie officieel is, doe ik dat graag heh Lin

RWL
I know. Er staat alleen info over Brian en niet echt over z'n muziek. Maar kijken mag altijd natuurlijk .

Het is maar 1 pagina om op m'n site aandacht te vestigen op meer mensen dat alleen Robin. Dus stel je er niet al te veel bij voor.

RWL
1e review is online en tot m'n verbazing vond de reviewer het vreemd dat er geen climax in de muziek zit. "het bouwt de muziek op naar een climax die er nooit komt".
Gelukkig zei de reviewer ook dat ie de film nog nooit gezien heeft, maar zeg dan niet iets over dat de muziek niet goed zou zijn. Voor de CD zou een climax en meer actie in de muziek goed zijn, maar voor de film zeker niet. En voor zover ik weet wordt de muziek nog steeds geschreven voor een film en niet voor een CD.
Anyway, als men hier een climax verwacht in deze CD, dan zou ik die verwachting maar snel laten vallen. Het is gewoon een stukje zeer mooie muziek die al die dingen die elke CD heeft niet nodig heeft
Ach, uiteindelijk was zijn waardering voor de muziek toch nog hoog

ps. review staat op cinemusic.net

neo
Dit soort sites spreken vaker over filmscores die op zichzelf sterk zijn. Zeer weinig wordt er ingegaan op gebruik in de film zelf.

neo
Snelle harmonieuze en minimalistische dingen zetten het thema op de kaart. Heel subtiel vaak in geluid,m aar met van die opzwepende uitbarstingen. Thematisch en qua sfeer naast Children of Dune echt het beste van Tyler. Let ook op de opbouw in scores naar deze toe. Met Panic beginnend met minimalistisch naar nog meer maar met ziel in Frailty uiteindelijk hier uitkomend. Nu pas twee keer geluisterd maar dit is echt goed.5 sterren

The Final Cut is geweldig!!

Ik had het eigenlijk niet van de eerste keer door
(zoals gewoonlijk ) maar dit is echt wel prachtig.

Echt een score die me volledig meeneemt, al heb ik de film nog niet gezien. De muziek neemt je volledig mee in een donkere, weinig vrolijke wereld die, als je de muziek hoort, eigenlijk best aantrekkelijk lijkt te zijn …

Een van de beste scores van het jaar (wat een statement )

neo
Tja ik heb zelf al verschillende favorieten dit jaar maar nog even netjes wachten tot eind december heh

Ja, heb heel wat favorieten dit jaar.

Maar ok, kzal nog netjes wachten dan tot het einde om de beste er uit te halen. Maar wat komt er nog dat bijzonder lijkt? Alexander misschien, maar daar is zo'n grote yhpe rond, dus ben eerder wat minder enthousiast op voorhand (al heb ik die wel gekocht ). Flight of the Phoenix van Beltrami kan ook wel goed worden na al zijn ander geweldig werk dit jaar. Graag zou ik ook de score horen van Un Long Dimanches de Fiancelles, vond ik erg, maar dan ook erg mooi in de film.

Verder eigenlijk niet meteen iets, al ben ik waarschijnlijk wel weer iets vergeten ...

Maar Final Cut staat hoog op de lijst

neo
Flight of Phoenix, wat voor score beeld je je daar trouwens bij in? (dus qua sfeer enzo).

En Alexander, tja leuk mischien, maar ik hoef en hoop er voorlopig nog weinig van te horen.

Maar weten allemaal dat Fons Merkies ons gaat verbazen met Puk van de Pettenflet, was het niet dat daar natuurlijk weer geen uitgaven van komt

neo schreef:

Ja, misschien iets zoals I, Robot maar dan met een exotisch tintje. Dat is alvast wat Varèse laat weten op hun site

neo
Zijn ze gek geworden ofzo De film handelt over een stel mensen die samen neerstorten met een vliegtuig in de woestijn en dan samen moeten zien te overleven en bouwen hun vliegtuig weer op om terug te keren. Afgezien van het begin zal dit niks met I Robot van doen hebben, tenminste dat voorspel ik aan de hand van het origineel dat ik best goed ken.

neo schreef:

Zijn ze gek geworden ofzo

Dat van die "misschien zoals I, Robot" staat niet op hun site. Ik bedoelde dat het wellicht een actiescore zal worden, misschien zoals I, Robot. Varèse zegt enkel dat het "exotic and exciting" is.

Ik ben wel helemaal gek geworden

neo
Tenzij ze voor de remake er een actiespektale van hebben gemaakt met woestijn bewoners die in grote getalen aanvallen en allerlei dingen. Dat gebeurde in die orginele film ook wel maar niet op een spectaculaire wijze. Maar gefeliciteerd Bregt!

Maar gefeliciteerd Bregt!

Leuk!

RWL
Persoonlijk de beste kerstwensen van Brian ontvangen, ik kan m'n geluk niet meer op

En hij liet ook weten dat alles rondom Constantine goed verloopt en op m'n verjaardag uitkomt. Lijkt wel toeval

neo
(kreeg trouwens net een kerstkaart van Tyler dus dat is nog leuker! )

neo
Weer leuk mailtje terug gehad avn de componist nadat ik hem gister iets vroeg over de temp score Van Final Cut :

Hello Joep,

Thank you kindly about The Final Cut. The temp score was primarily Frailty and classical music. I recall Debussy. I remember listening to Olivier Messiaen as well and suggested him for the temp.

All the best,

Brian

geweldig!

De score heeft hier, net als de film overigens een mooi gemiddelde zo.

En het album The Final Cut van Pink Floyd heeft 2 tracks met daarin namen van een character uit de film The Final Cut (2004). James Caviezel speelt een man genaamd John Fletcher. Denk niet dat dat toeval is, maar ik heb Omar er nooit over gehoord. Weird.

Haha dat van Pink Floyd is een goeie

Bregt geplaatst: 6 maart, stem was: 5,0 4,5

De Heilge Vier is niet meer...