C.C.C. Inc. - C.C.C. Forever (1974)

Folk
Label: Philips

1. Truck Drivin' Man (3:56)
  2. The Visitor (3:49)
  3. Once I Lived the Life (6:18)
  4. Keep on Truckin' Mama (1:49)
  5. Tennessee Waltz (2:41)
  6. Spinnin', Spinnin', Spinnin' (2:38)
  7. Old Joe Clark (2:49)
  8. Run Mountain (2:14)
  9. Julia (4:32)
  10. Midnight Special (4:49)
  11. My Lady Weeps (Slaapliedje) *
  12. Castle in Spain *
C.C.C. Inc de hippie band bij uitstek, met vooral als bekende leden Joost Belinfante. Ernst Jansz en Joep van Beusekom.
Een echte hippieband, gestart in Amsterdam, waar een aantal leden van de Rietveld Acaemie kwamen , naar Brabant vertrokken om in een commune te leven en ook niet onbelangrijk : ze traden op bij het Kralingerfestival, zomaar tussen Pink Floyd en Jefferson Airplane en andere bekende bands.

Deze live plaat is eigenlijk een registratie van de (eerste) afscheidstournee in 1974. Nog nauwkeuriger : het afscheidsconcert in het Shaffy theater op 19 augustus 1974. De productie lag bij Boudewijn de Groot.
Ja, wat moet ik ervan zeggen. Echt hoogstaand is het allemaal niet. Maar dat was waarschijnlijk ook niet de bedoeling. De muziek is een verzameling folk, country, blues, bluegrass en rock and roll songs. Dat klinkt wat rommelig en dat is het ook.
Het is ten slotte 1974 en dan kan er ook veel en in hokjes denken is er niet bij.
In ieder geval lijkt het bijzonder gezellig en ik denk dat het publiek waarschijnlijk tussen de wietdampen een prima avond hebben gehad.
Ik schreef al, het was het eerste afscheid, want de groep kwam iedere keer weer terug, maar in dit geval was het afscheid toch wel heel wat jaren tot in 2001.
Geen verkeerd album, maar meer ook niet. Leuk om een beetje ervaren hoe het er aan toe ging in die hippie tijd.