Mystic Healer - Mystic Healer (1998)

Label: MTM

1. Crossed My Heart (4:37)
  2. If You Ever Fall (4:51)
  3. Tonight (4:57)
  4. You Hold My Heart (5:13)
  5. You Never Know with Magic (4:17)
  6. Standin' in the Line of Fire (5:23)
  7. I Am the One (4:43)
  8. Never Say Never (5:32)
  9. Can't Wait on Love (4:49)
  10. Live Wire (4:27)
  11. It Must Be Love (4:44)
avatar van BlauweVla
Dit is een lekker album. Eén van de laatste lekker transparant klinkende producties die ik ken in dit genre, nog met goed klinkend drumwerk zoals dat nu verboden is blijkbaar. Een dikke hint hierop naar Drive She Said met zelfs een paar opnieuw opgenomen nummers. Er is een spiritueel yoga sausje over deze release gegooid (zie ook de bandnaam). deze muziek leent zich daar ook wel voor, met iets wat zweverig synth werk. Maar de gitaar staat hierbij af en toe opvallend ruw in de mix.
De zang van Todd Googing is ietsje minder, haalt het niet bij Drive She Said's Al Fritsch (die achtergrond zang doet). Todd klinkt heel goed in de lage regionen, laat ie dat nou juist heel weinig doen op dit album. Maar verder, lekkere A.O.R. plaat!