menu

Camille Yarbrough - The Iron Pot Cooker (1975)

mijn stem
3,81 (8)
8 stemmen

Verenigde Staten
Funk
Label: Vanguard

  1. But It Comes Out Mad (6:19)
  2. Dream / Panic / Sonny Boy the Rip-Off Man / Little Sally the Super Sex Star (14:06)
  3. Ain't It a Lonely Feeling (3:55)
  4. Take Yo' Praise (4:13)
  5. Can I Get a Witness (4:14)
  6. All Hid? (6:13)
  7. Take Yo' Praise [Remix] * (4:58)
  8. Take Yo' Praise [Club Mix] * (3:07)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 39:00 (47:05)
zoeken in:
avatar van Angelo
4,0
Een zogenoemd ‘spoken word’ album, die vast en zeker niet voor iedereen even interessant is. Dit album was gebaseerd op haar theaterprogramma Tales and tunes from an African American waarmee ze in de jaren ’70 door de VS tourde. Tot op heden is dit haar enige uitgebrachte album. Toch horen we Camille ook soms zingen op de muziek en is het dus niet alleen een ‘gesproken woord’ album, waaronder deze plaat veelal gecategoriseerd wordt. Haar stem lijkt enigszins op Gladys Knight, althans, dat vind ik. Het Amerikaanse Billboard blad publiceerde in 1975 een artikel waarin ze schrijven dat Yarbrough smaakvolle sporen heeft van Nina Simone en Gil Scott-Heron maar vooral eigen stijl heeft. ‘The iron pot cooker’ is een album dat je niet zomaar zult opzetten, toch is het een opmerkelijk en bijzonder album. Vooral als we even stilstaan bij het feit dat dit album alweer 35 –bijna 36!– jaar oud is. Het nummer ‘Take yo praise’ werd overigens gesampled in Fat Boy Slim’s ‘Praise you’ uit 1998. Het nummer 'Ain't it a lonely feeling', een nummer waarop ze zingt, is echt een prachtig nummer. Aanrader!

avatar van starbright boy
Angelo schreef:
Het nummer 'Ain't it a lonely feeling', een nummer waarop ze zingt, is echt een prachtig nummer.


Ik zit vanavond een heel erg goede serie via Netflix te kijken en daarin werd dit nummer gespeeld. Een fantastische ontdekking. Wat een prachtig liedje. Onwaarschijnlijk mooi.

avatar van Arno
3,0
starbright boy schreef:
(quote)


Ik zit vanavond een heel erg goede serie via Netflix te kijken en daarin werd dit nummer gespeeld. Een fantastische ontdekking. Wat een prachtig liedje. Onwaarschijnlijk mooi.
Nou ben ik wel benieuwd welke serie dat was. Geweldig nummer inderdaad.

avatar van starbright boy
Dat was de serie Top Boy, een grote aanrader trouwens

Gast
geplaatst: vandaag om 13:36 uur

geplaatst: vandaag om 13:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.