Karthago - Rock 'n' Roll Testament (1975)

West-Duitsland
Label: Bacillus

1. Hard Loving Woman (3:38)
  2. We Gonna Keep It Together (5:12)
  3. Now the Irony Keeps Me Company (3:21)
  4. Rock 'N Roll Testament (4:23)
  5. The Creeper (4:02)
  6. Back Again (4:03)
  7. Sound in the Air (5:08)
  8. Highway Five (3:43)
  9. For Kathy (3:02)
  10. See You Tomorrow in the Sky (3:47)
avatar van i.Ron S.
Prettig en goed in elkaar zittend rock album met progressieve invloeden.
De manager van het platenlabel heeft dit zelf geproduced en het klinkt heel zuiver en aangenaam.

Mssr Renard
Geproduceerd door Peter Hauke (die ook platen van Omega en Nektar produceerde), is dit de enige plaat van de band met ex-Jethro Tull bassist Glen Cornick. Toekomstig Kraan-toestenist Ingo Bisschoff doet hier ook nog mee. De ritmesectie bestaande uit een dubbele drummer en de gave pianopartijen maken dat de band hier zo nu en dan wat Brothers and Sisters-era Allman Brothers-associaties oproepen, maar ook doet denken aan Doobie Brothers door het funky gitaarwerk.

Er wordt nagenoeg geen progressive rock hier gespeeld, maar fijne mid-seventies rock, wat we nu classic rock zijn gaan noemen. Het is een redelijke plaat, die aangenaam klinkt maar ook wel wat mainstream en anoniem.

avatar van Brunniepoo
Op de studioplaten vind ik er niet zo veel aan, maar de liveplaat is wel wat fijner om te luisteren, wordt leuk gejamd...

Mssr Renard
Brunniepoo schreef:

Die had ik nog niet tot mij genomen, maar ik zag wel dat de speellengtes van de songs aanzienlijk zijn. Ik zie dat Glen Cornick dan alweer het veld heeft geruimd en dat er een extra gitarist is aangeschoven.