Great Lake Swimmers - Lost Channels (2009)

Canada
Folk / Rock
Label: Nettwerk

1. Palmistry (2:32)
  2. Everything Is Moving So Fast (4:19)
  3. Pulling on a Line (3:18)
  4. Concrete Heart (3:31)
  5. She Comes to Me in Dreams (4:02)
  6. The Chorus in the Underground (3:20)
  7. Singer Castle Bells (0:48)
  8. Stealing Tomorrow (2:50)
  9. Still (2:50)
  10. New Light (3:18)
  11. River's Edge (4:17)
  12. Unison Falling into Harmony (3:25)
avatar van Cygnus
Weer iets om naar uit te kijken...

jkbb
Toen ik The Crying Light al enthousiast ''de plaat van 2009'' noemde, was ik even vergeten dat mijn most anticipated album van het jaar van deze Canadezen afkomt. Hopelijk gaan ze niet verder waar 'Ongiara' eindigde, maar gaan ze weer een beetje terug naar hun 'roots' op de eerste twee releases. Het zal me benieuwen.

Ik ben op de vorige platen wel een beetje uitgekeken, en ik hoop dat ze op deze plaat een beetje vernieuwend zijn, anders haak ik denk ik af.

avatar van Cygnus
Op de myspace van GLS zijn de nummers Pulling on a Line en She Comes to Me in Dreams te horen. Twee goede nummers, die lijken aan te geven dat de weg die met Ongiara is ingezet verder bewandeld wordt. De kale, eenzame en desolate sfeer van het debuut lijkt voorgoed tot het verleden te horen. Dat is jammer, maar wat er voor in de plaats komt is ook om te smullen!

Nihilisme
Hoera, een lek! Morgen lekker luisteren in de bus.

avatar van Bart
De eerste rustige plaat van Great Lake Swimmers vond ik mooi, maar ik houd toch liever van een vollere plaat met meer begeleidende instrumenten. Bij deze nieuwe plaat word ik weer op mijn wenken bediend, want Tony Dekker heeft weer een stel muzikanten uitgenodigd!

Update: heerlijke drums! Mooie samenzang (vooral op 'Everything Is Moving So Fast'), lekkere folk!

Nihilisme
Prachtig, prachtig. Pulling On A Line, Still, Stealing Tomorrow, kom er maar in.

jkbb
Wat een teleurstelling. Tegen de Ongiara sound heb ik niets meer, maar hier wordt die gecombineerd met een onnodig hard en clean geluid waardoor er totaal geen sfeer meer te proeven valt (composities zijn ook gewoon veel minder). Ik hield juist zo van de ruis, de wind en de insectengeluiden door de muziek heen. Gelukkig heeft deze plaat nog een Concrete Heart, Stealing Tommorow en de laatste twee tracks, waarop ze laten horen dat ze het nog steeds als vroeger kunnen, maar deze kunnen het geheel niet redden.

(verwijderd)
hmmm wat kan goede muziek toch heerlijk zijn ja dit past wel in mn straatje

avatar van thebestfreaks
Het kabbelt allemaal lekker voort hoor, en ik kan er erg van genieten. Het geluid is 'schoner' dan voorheen, en de nummers zijn over het algemeen prima, vind ik. River's Edge, hmmm wat is dat een fijn nummer zeg !
Great Lake Swimmers doet zijn ding, maar dit deden ze beter op Ongiara. Ze deden het nog beter op Bodies and Minds; en ook het prachtige debuutalbum wordt niet benaderd. Maar het kabbelt erg lekker voort .... en voort.

avatar van Bart
Vooral het eerste gedeelte van het album vind ik goed:

- Palmistry
- Everything Is Moving So Fast
- Pulling on a Line
- She Comes to Me in Dreams
- The Chorus in the Underground

Bovenstaande nummers zijn stuk voor stuk goed. De daaropvolgende nummers pakken me minder.

Nihilisme
Prachtige video van Pulling On A Line.

Gregson
Heb hem even geload en al wat nummers beluisterd, maar klinkt zeker erg mooi. Nog nooit iets van deze Swemmers gehoord. Ik ga het album ook nog even goed doorgronden als ik geheel ben genezen van m'n oorontsteking. Maar het klinkt in ieder geval mooi.

Hoe kunnen jullie allemaal al cijfers geven terwijl het album nog nieteens uit is ?

daanNL schreef:

Wel eens van een lek gehoord... ?

Gregson schreef:

Wel eens van een lek gehoord... ?
Heb 'm inderdaad gevonden. Eerste indruk is dat het een lekker 'stapelplaatje' is.

(verwijderd)
wat bedoel je met stapelplaatje??

Gregson
Eerste volledige luisterbeurd erop zitten en wat een prachtige sfeervolle en mooi gearrangeerde plaat is dit! Morgen even langs de platenzaak om dit prachtige schijfje te bemachtigen. Die hebben hem vast al liggen. Op naar de volgende luisterbeurten. Alvast 4 sterren.

(verwijderd) schreef:
wat bedoel je met stapelplaatje??

Een lekkere middenmoot. Een plaat die mooi en sfeervol is maar weinig uitschieters heeft: Een stapelplaatje

Wat mij betreft is het niet echt luistermuziek. ´Stiltebreking´ doet het album zeker te kort maar het is zeker prettig om te draaien tijdens het koken/schoonmaken/bezig zijn.

Dat is mijn eigen idee van een stapelplaatje.

Gregson
Een halfje erbij voor deze plaat. Ik heb er nu een paar luisterbeurten opzitten en hij gaat steeds meer boeien...

avatar van trebremmit
Ik vind dit nieuwe album niet echt veel toevoegen, weinig zeggende nummers die zo ingeruild kunnen worden. Het enige nummer wat me echt wat doet is Stealing Tomorrow.

avatar van Norbert
Mijn eerste kennismaking met deze band. Na een aantal luisterbeurtjes kan ik het toch steeds meer waarderen. Vooral de zang is erg mooi en rustgevend.

avatar van jurado
Norbert schreef:

...ga dan alstublieft ook even de tijd nemen voor de eerste en vooral 2e plaat van Tony Dekker en consorten want die zijn zoveel mooier dan deze herhalingsoefening.

avatar van bommel
daanNL schreef:

Dat is mijn eigen idee van een stapelplaatje.

Ja, daar ben ik het helemaal mee eens.
Geen uitschieters, niet naar boven en niet naar beneden

avatar van jtsterkenburg
Het hoesje is in ieder geval heel mooi! Ik ga in ieder geval volgende week naar een concert van ze in groningen. Ze spelen samen met het groningse audiotransparent, waar ze erg goed mee bevriend zijn. Wie weet koop ik dan ook wel dit album...

avatar van tumkie
zeker geen slecht album...maar ik verwacht nu toch wel eens een nieuwe wind in hun muziek.
v

Bericht verplaatst naar Great Lake Swimmers

avatar van Madjack71
Dit is muziek waar ik wel van houd en graag naar luister; sfeervol, ingetogen en met mooie zalvende zang. Daarnaast is er voldoende ruimte gehouden voor wat meer up-tempo nummers, zonder dat het een overdaad is en hetzelfde geld voor de meer rustige liedjes. Het heeft melodie, aansprekende teksten en een heldere muzikaliteit.
De tijd vliegt voorbij en heb het gevoel om het nog een keer te luisteren...en dan is het goed.
Deze band destijds aan mij voorbij laten gaan om live te gaan zien, maar dat zal mij geen tweede keer gebeuren.

avatar van Zidaan
Wie o wie kan mij helpen, ben erg benieuwd naar deze band. Maar als ik het goed begrijp zijn het eerste en tweede album meer de moeite waard?

avatar van Twinpeaks
Een voor mij onontdekte parel. Had de groepsnaam weleens voorbij horen komen , maar nooit uitgevogeld hoe of wat. Heerlijke ochtendplaat waarbij het goed ontwaken is en zo langzaam de thuiswerkdag op te starten. Prettige stem en muzikaal mooi sober en in dienst van de goede liedjes. Nodigt mij uit om meer van dit gezelschap te gaan opsnorren. Voor deze 4 en halve ster