Most Unpleasant Men - Nothing Moves Slower (2009)

Label: Cubicle

1. Red Box (4:44)
  2. Hospitality (3:14)
  3. Sorry (2:12)
  4. Princess (3:36)
  5. Whale (1:24)
  6. Like Boats (3:38)
  7. Fashion Store (3:14)
  8. Something to Say (3:26)
  9. Trees (2:47)
  10. Platform (5:41)
  11. Mommy (3:01)
  12. Still (3:36)
RedLightCityBoy
Vroeg in 2009 komt deze Utrechtse band: 'Most Unpleasant Men' met hun debuut plaat. De band bestaande uit 5 leden maken rustige pop/rock muziek. Elk nummer bestaat uit een rustige instrumentale opbouw met: Joram Tornij als leadzanger.

Dit soort muziek ligt mij vaak wel lekker in het gehoor, maar dit album is zeker zo sterk nog niet. Het album kent naar mijn mening geen juiste composities. De zanger kan naar mijn idee veel beter. Zijn stem is in ieder geval goed, maar een heel album vol dit soort instrumentale begleiding ligt mij niet zo lekker. Daarom valt zijn stem dus vaak tegen. De drums mogen veel wilder om het gevoel en de sfeer meer neer te zetten.
(dit gebeurt in Mommy gelukkig nog wel even).

Deze band kan denk ik veel beter als er meer afwisseling komt in de composities.
Dan komt denk ik de stem ook veel mooier uit, en zo blijft het voor de luisteraar een leuke ervaring.

Ik kan me wel een beetje vinden in de kritiek van RedLightCityBoy.
Muzikaal vind ik het allemaal best smullen alhoewel ik ook denk dat het nog voor verbetering vatbaar is. De potentie om uit te groeien tot net even sterkere nummers is al duidelijk voelbaar. Een nummer als Princess gaat in elk geval al dicht in de buurt komen.
Met de stem van Joram Tornij weet ik ook niet zo goed wat ik er mee aan moet. Het klinkt nog zo iel en daarbij is het er ook eentje waar je de kriebels van kunt krijgen (valt bij mij nog wel mee maar ik word er ook niet gillend gek van).
Het is een zeer mooie puzzel waar de stukjes nog net even te veel klemmen hier en daar, en niets is zo vervelend als je hard op die puzzel moet slaan om die stukjes passend te krijgen waarbij je ook nog eens het risico loopt dat andere stukjes weer los schieten.
Ik hoop dus op de toekomst waarin Most Unpleasant Men nog wat verder kan rijpen want op zich is dit debuut helemaal zo slecht nog niet.
Het is prima muziek voor op een lome zondagmiddag en ik ondersteun bands van eigen bodem graag waardoor ik mijn twijfel toch in het voordeel van deze band laat uitvallen en er geen 3* maar 3,5* van maak met de mededeling dat het dus wel een magere is.

avatar van djarend
Met bovenstaande kritieken ben ik het in zijn geheel eens, saai. Maar moet inderdaad zeker de band steunen, daarom ook bij mij in de winkel in onze luisterpaal gestopt, eens kijken of het effect heeft.
Ik geef ze 3 sterren, hadden er meer kunnen zijn als ik ook niet zo twijfelde aan de zang

avatar van jurado
..dan is daar ook nog de uitermate slappe productie.