Compulsion - The Future Is Medium (1996)

Label: One Little Indian

1. All We Heard Was a Dull Thud (4:01)
  2. Question Time for the Proles (3:56)
  3. Juvenile Scene Detective (3:37)
  4. It's Great (2:26)
  5. They're Breeding the Grey Things Again (2:44)
  6. Fast Songs (1:51)
  7. Western Culture Collection (3:21)
  8. Happy Monsters (2:57)
  9. Belly Laugh (2:37)
  10. Is This Efficient Living? (3:00)
  11. Down the Edifice (2:51)
  12. Happy Ending (3:38)
  13. Burst (1:02)
  14. Lost on Abbey Road (2:05)
  15. Spotlight into Space (1:08)
  16. Me (4:30)
avatar van SirNoodle
Een beetje in hetzelfde bedje ziek als 'comforter' (hun eerste full cd): album begint sterk (zeker de album opener is een echt goed gitaarrocknummer) maar zakt gaandeweg in, omdat alles op elkaar begint te lijken.

Blijft toch een fijn plaatje, artwork vind ik ook behoorlijk geslaagd en de albumtitel is subliem

avatar van Nainamo
Beregoeie plaat van een beregoeie band. Zwaar onderschat ook naar mijn bescheiden mening.

Mischien omdat er geen echte potentiële hitsingles op staan maar deze band doet echt niet onder voor Nirvana of elk ander grunge bandje van toen en die zanger heeft een stem waar wijlen K. Cobain jaloers op mocht zijn.

Ook debuutalbum Comforter was top.

Compulsion probeert dezelfde muziek als Pixies te maken; iets wat niet lukt.