Ibliss - Supernova (1972)

West-Duitsland
Label: Spiegelei

1. Margah (6:03)
  2. Drops (14:40)
  3. High Life (13:20)
  4. Athir (9:03)
Aquila
Ontdekt via de verzameling van Deutsche Elektronisch Musik 1972-1983. Vind dit persoonlijk de meest overtuigende 'nieuwkomer'. naar het schijnt zijn hierbij muzikanten betrokken die rond deze periode samenwerkten met Schneider en Hütter, dus dat zegt wel genoeg (de drummer van Ibliss en het eerste Kraftwerk album komen overeen). Ik ga hier eens achteraan. geen idee of het op CD verschenen is (edit: gecheckt is anderhalf jaar terug verschenen op 'garden of delights' (een mij onbekend label).

Aquila
Ik vind het altijd wel leuk om moeilijk vindbare items op eBay te volgen. Een tweedehands (met worn hoeken en een aantekening in balpen de op achterzijde) van de gatefold LP-versie ging net vor 212 US$ van de hand. Ongelofelijk wat een bedragen voor gebruikte spullen (de LP was wel krasvrij overigens).

Aquila
Echt een vreselijk ondergewaardeerd (niet in gemiddelde maar in hoeveelheid stemmen) album dit. Zeer sterk. Het eerste nummer begint met een latin-african percussie maar als de gitaren het overnemen wordt het Krautrock van het hoogste niveau. Een complexe, zeer opzwepende structuur die het tempo steeds veder omhoog schroeft. Echt een topper. Het laidback Athir doet er nauwelijks voor onder. High Life kende ik ook al van de 'experimentele' verzamelaar ook een topper. Echt een Krautrock classic. Liefhebbers van Can, Faust, Ash Ra Tempel etc moeten/kunnen dit blind aanschaffen!

avatar van Paap_Floyd
Mooie tip inderdaad. Eerste nummer vond ik nog niet zo, maar de overige 3 nemen je lekker mee. Deed me wat dat betreft een beetje denken aan Yatha Sidhra - A meditation mass, waar Aquila nog niet op heeft gestemd.

Edit: 4 fonkelende sterretjes.

Paap_Floyd schreef:

Dat moet-ie misschien maar eens doen dan...

rico24
Prima album, nu is het de kunst deze op vinyl te scoren, zal niet mee vallen. Je weet nooit. ik zeg 5 sterren, voor minder kan ik het niet doen. Krautrock ten top.

avatar van Protonos
Drops is in ieder geval een heerlijk nummer!

Album met slechts 4 tracks die mooi uitgesponnen zijn. Je hoort dat Conny plank achter de knoppen zit en invloeden uit de organization. Op vinyl in de her persing, 2009.