The Section - Forward Motion (1973)

1 stem

Label: Warner Bros.

1. Smilin' Ed (7:07)
  2. El Mirador Bolero (3:48)
  3. A Kind of Albatross (2:01)
  4. One Drum (2:28)
  5. Bullet Train (3:49)
  6. Forward Motion (6:50)
  7. Baby Lame' (2:51)
  8. Get Down, Piltdown (2:25)
  9. The Garden of Ryoanji (1:32)
  10. Burning Bush (5:59)
The Section bestond uit Danny Kortchmar, Craig Doerge, Leland Sklar en Russ Kunkel. Dan gaat er ondanks dat er nog niemand op deze plaat gestemd had (hopelijk) toch een belletje rinkelen. Zij vormden later de begeleidingsband van Crosby & Nash (onder de naam The Mighty Jitters). Ook hebben ze alleen of samen gespeeld met o.a. James Taylor, J.J. Cale, Neil Young, Jackson Browne, Bob Dylan, etc.

Het is daarom opvallend dat dit album in niets op hun sessiewerk lijkt. Dat is vaak sober en louter begeleidend. Op hun albums spelen zij echter instrumentale fusion en blijkt dat ze muzikaal toch meer in huis hebben. De muziek is desondanks vrij toegankelijk, maar inventief genoeg om te blijven boeien.

Wie op zoek is naar folkliedjes is hier niet aan het goede adres.

avatar van jorro
Vermoedelijk een fijn album voor de jazzrock/fusion liefhebber.
Ik had nog nooit van de band gehoord tot ik er in het jaarlijstje 1973 van Oor tegenaan liep (plaats 48).
Best wel lekkere tracks, alleen One Drum en Get Down, Piltdown hoeven voor mij niet echt. Het nummer One Drum doet wel wat de titel belooft.