RAMP - Come into Knowledge (1977)

Jazz / Funk
Label: Blue Thumb

1. The American Promise (6:30)
  2. I Just Love You (4:55)
  3. Give It (4:40)
  4. Everybody Loves the Sunshine (3:42)
  5. Come into Knowledge (4:37)
  6. Try, Try, Try (4:55)
  7. Daylight (4:12)
  8. Look into the Sky (4:42)
  9. Deep Velvet (3:33)
avatar van kemm
Ongelooflijk dat deze er nog niet opstond, want het is toch een beetje een funk-classic. Dit is het enige album van RAMP, wat staat voor Roy Ayers Music Productions. That's right: dé Roy Ayers. Achter de schermen weliswaar, maar wel met fonky gitarist, bassist, drummer en twee zangeressen in de groep. Het is bij The American Promise dat Erykah Badu de mosterd is gaan halen voor haar eigen Amerykahn Promise. Hiphop-fans herkennen misschien ook wel het vaak gesamplede Daylight, o.a. gebruikt in ATCQ's Bonita Applebum. En als je die 2 artiesten digt, mag je dit echt niet links laten liggen.

RedLightCityBoy
Deze wou ik eerst als soul-album van de week maken. Lekkere plaat inderdaad. Prachtige rauwe soul is dit, goede vrouwelijke vocalen ook!

avatar van kemm
Grappig, bij mij staat dit ook op het 'mogelijke Soulalbum vd Week'-lijstje (maar bij deze geschrapt).
Dus iedereen weet het nu: mocht je nog wat tijd over hebben tussen 2 Soulalbums door, zeker deze checken! U warm aanbevolen door RedLightCityBoy en Kemm (kan niet missen).

avatar van lebowski
Heerlijke plaat inderdaad (met dank aan Pooiertje), fijne warme productie en op zijn tijd goddamn funky

avatar van shaadiq haynes
Kemm, hoewel Roy Ayers hun 'ontdekker' (hij tekende de groep 'on the spot' nadat ze voor hem hadden geopend in 1976), producer en songschrijver was, maakte hij eigenlijk géén deel uit van de groep. Drummer/bandleider John Manuel zegt hierover: "The name actually refers to taking you on a journey, elevation, as in an on or up ramp, an access to another place as in highway ramps. It, contrary to some belief, does not mean Roy Ayers Music Production, though that fits the acronym."
Hoewel ik op vrijwel elke site lees dat RAMP voor 'Roy Ayers Music Productions' staat, zie ik niet in waarom de bandleden hierover zouden liegen... Common misconception?

Bron: RAMP - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org en www.myspace.com/ramp77

Rene1979
Toch wel een klassieker hoor dit.

avatar van Srananbloke
Blijft een geweldig album. Rauw, maar tegelijkertijd toch smooth.

Roy Ayers mag dan slechts de 'ontdekker' zijn en verder geen aandeel hebben in de betekenis van RAMP, je hoort in elke album duidelijk de Roy Ayers-stijl.