Lunascape - Reflecting Seyelence (2002)

Belgiƫ
Label: B Track

1. Your Shadow (4:42)
  2. Tears from the Moon (4:15)
  3. My 2nd Skin (3:57)
  8. Sequoia (3:08)
  9. Yairo (3:09)
  10. Inferno (4:25)
  11. Mourning Star (4:16)
  12. Dream Scenario (3:54)
avatar van Zachary Glass
Ha - de enige groep uit mijn humdrum town Deinze die de site (voorlopig? ) haalde.

En ze mochten nog samenwerken met de producer van Texas ook, dacht ik.

De muziek zelf? Heb er ooit een paar nummers van gehoord, klinkt als een potpourri van The Cranberries, Sinéad O'Connor en tweedehands Massive Attack-songs.

Ik dacht de zangeres hier (= Kyoko Baertsoen) ooit op een blauwe maandag de kastanjes uit het vuur mocht zingen bij Hooverphonic.

En het nummer Tears from the Moon is gecoverd door Sinead O Connor. En dat kunnen niet veel Belgische bands zeggen...

avatar van titan
titan (crew)
Zachary Glass schreef:

Dat klopt als een zwerende vinger, invloeden van deze band zijn overigens ook duidelijk aanwezig op dit album.

zwaar onderschatte groep toch niet normaal?
hoor je toch zo weinig van, en zoals gezegd wordt zelfs sinnead o connor coverd als het ware hier een nummer van...

jammer

4* waard beetje a la hooverphonic qua stijl vin ik toch wel

avatar van grovonion
Vind ik beter dan Hooverphonic, een van de grootste fouten van Calier om haar te vervangen. Alhoewel ik niet weet hoe de vervanging in zijn gang is gegaan.

avatar van nootjes
Lane Navachi is voor mij de beste song van deze plaat, al is het voor het grootste deel onverstaanbare brabbeltaal. De eerste drie nummers zijn eigenlijk ook kwalitatief dik in orde, maar de rest van het album kan me eigenlijk niet zo boeien.

Nu goed, triphop uit België en eens géén Hooverphonic, daar kan niks mis mee zijn. En als een van je liedjes gecovered wordt door één van De Groten, dan wil dat toch wel iets zeggen. Al snap ik niet hoe Sinéad ooit bij hun nummer terecht gekomen is, zou dat simpelweg 'dikke chance' geweest zijn?