The Calm Blue Sea - The Calm Blue Sea (2008)

Uitgebracht in eigen beheer

1. We Happy Few (8:06)
  2. Literal (7:39)
  3. The Rivers That Run Beneath This City (9:41)
  4. Now Those Ashes Are at the Bottom (8:20)
  5. After the Legions (5:11)
  6. This Will Never Happen Again (7:33)
avatar van reptile71
Dit is een keivette dijk van een post-rock plaat! (zo, kwam dat er weer ff lekker populair uit ) Gewoon checken dus.

avatar van otnemem
Het eerste nummer is weergaloos goed, al tig keer naar geluisterd! Helaas heb je dan het hoogtepunt van de plaat al gehad en is de rest wat matjes.

avatar van reptile71
Ik moet bekennen dat ik ook wat vlot was met mijn reactie. De rest is niet slecht, maar de eerste track springt er wel dik bovenuit, waardoor de rest een beetje matjes klinkt inderdaad.

avatar van snarf349
Ben je gek, ik vind het juist sprankelend, het is bijna zomerse post-rock.

avatar van reptile71
Ik heb het nog niet geluisterd in de zomer, misschien snel eens doen dan.

avatar van Metalhead99
Gewoon een erg lekkere post-rock plaat, ik ben nog maar net begonnen aan dit (sub)genre en het bevalt mij gewoon erg goed. Een plaatje als deze doet het gewoon erg goed.

BrotherJohn
Prima geproduceerde postrockplaat die soms de gevoelige snaar raakt en soms beheerst losgaat. Gaat nergens over de schreef maar bevat wel voldoende afwisseling.. Het sprankelende pianowerk is een welkome aanvulling die je niet zo vaak op postrockplaten tegenkomt. Niet alle stukken zijn even sterk.