Intrusion - The Seduction of Silence (2009)

Electronic

4. Intrusion Dub (11:51)
  5. Seduction (8:16)
  6. Reflection (6:41)
  7. Twilight (5:46)
  8. A Night to Remember (11:07)
  9. Little Angel (6:16)

met Paul St. Hilaire

10. Under the Ocean (4:45)
Heerlijke Dub Techno.

tuktak
tswana dub is ook zo'n geweldige track, dat basslijntje doet het hem.

avatar van T.O.
Hij wil blijkbaar zo op Rhythm & Sound lijken, dat hij hun vaste vocalist Paul St Hilaire heeft uitgenodigd.

Maar goed, verdient zeker wel een luisterbeurt.

Ik Doe Moeilijk
Ik vind het een geweldig album. Ik begin Hitchell meer te waarderen recentelijk. Een coherent verhaal dat het beste aangesloten kan worden beluisterd. De vaste ingredienten zijn aanwezig: diepe basslijnen, mooie akkoorden en dubeffecten. Favoriete tracks zijn Twilight en A night to remember

T.O. schreef:
Onwaarschijnlijke aanname vind ik dat

avatar van KampF
Gaaf! Hier ga ik even achteraan..

avatar van Rhythm & Poetry
Het zit hem bij dit plaatje meer in het moment, luister ik het op een avond en/of als het regent of draai ik het plaatje overdag. In het eerste geval geniet ik ervan en word ik helemaal meegezogen in de muziek. De spanning, tegelijk met de rust vind ik dan helemaal geweldig. Zo overdag doet het plaatje minder met me en zal ik het niet snel opzetten. Begin met een voorzichtige voldoende, dit kan zeker nog groeien.

avatar van KampF
Mooi jongens, hier houd ik nou van. Gezien het label neig ik weer naar een bepaalde vergelijking maar die laat ik dit maal achterwege Dub techno dus. Lekker, bedankt voor de tip (iedereen met een positieve comment)

KampF schreef:

Intrusion is de helft van Echospace, dus geen vergelijking waar je je voor moet schamen

avatar van KampF
Ach dan maar een andere vergelijking. Die met Uproot van DJ Rupture, of misschien London Zoo van The Bug, lijkt totaal niet op deze dub maar toch is er een overeenkomst te vinden; zang!

Waar ik normaal gesproken zeg "bah, die stem, die reggea dude verpest het weer" daar zeg ik nu: heerlijk! En dan heb ik het over nummer 9; Little Angel.

tuktak
Lol, noujah, vergelijkingen zijn niet een must ofzo hoor the bug is bijna tegenovergesteld van intrusion. Intrusion is subtiel, dromerig, en kabbelend in de goede zin van het woord. The bug is plat, simpel, catchy, opzwepend. Het is niet zozeer de zang, maar de dub die de overeenkomst is. Dubstep, dubtechno, eigenlijk sprak dat al wel een beetje voorzich De vergelijking met echospace is daarentegen wel logisch, aangezien dit gewoon echospace is met een hoger dubgehalte. Er zijn veel goede producers die dit nieuwe genre van dubstep met (dub)techno aan het verkennen zijn, en ik ben erg geinteresseerd.

avatar van dj maus
Net als bij Lennon/McCartney, Jagger/Richards, Hayes/Porter of, dichterbij in de tijd en qua genre, Bodzin/Romboy, is het de vraag of de soloprojecten kunnen tippen aan de (min of meer) legendarische samenwerkingen.

Nee, is ook deze keer het antwoord. Zo briljant als The Coldest Season is dit album niet. Juist wat de titel pretendeert, verleiding, aantrekkingskracht, ontbreekt grotendeels. Waar The Coldest Season je keer op keer in zijn sonische draaikolken weet te zuigen, blijft deze plaat grotendeels vrij onschuldig kabbelen.

Uiteraard is het zeker geen straf hiernaar te luisteren. Heerlijk sfeertje en uiteraard wederom subliem geproduceerd, maar de spanningsboog is een beetje uitgelemmeld. Daar komt bij dat de beste tracks al van vóór dit album stammen, nl. Intrusion en Reflection, die al samen op single uitkwamen, en Tswana Dub, eveneens al op eerder op single uitgebracht.

Paul St. Hilaire, voorheen Tikiman (blijkbaar om - mij onduidelijke - juridische redenen van naam gewisseld) voegt een extra dimensie toe aan Little Angel, al is zijn performance in het licht van zijn eerdere samenwerkingen met Rhythm & Sound niet spectaculair of revolutionair te noemen.

Kortom: een leuke toevoeging aan het langzaam uitdijende Echospace-universum, maar ook niet veel meer dan dat. De scherpe randjes van Deepchord / Rod Modell worden toch wel gemist. (Check daarvoor eventueel de CV313-remix van Seduction op de gelijknamige 12" of Modell's soloplaat van vorig jaar, Incense & Black Light).

avatar van berghti
Dikke dub en diepe dub. Niet dubben. En ook niet van de regen in de de dub.

avatar van dj maus
Het nummer Never Forget van Intrusion is trouwens beestachtig goed.

Staat helaas niet op dit album, maar wel op de verzamelaar A Tribute To Ramin, met daarop ook prachtige bijdragen van o.a. Quantec en BVDub.

Ik Doe Moeilijk
bedankt voor de tip! Dan tip ik op mijn beurt dat er weer een samenwerking van modell en hitchell aankomt a la the coldest season

avatar van dj maus
eerst maar eens dat Brock Van Wey-album, dat integraal geremixt is door Intrusion

ja!

Gregson
Gaaf album van Hitchell. De meeste dingen van Echospace en DeepChord als label en als act kan ik wel waarderen. Maar dit is wel heel mooi zeg.

avatar van klaezman
Rhythm & Poetry schreef:

Je ontbijt toch ook niet met een Indische rijsttafel voor 2 personen? Gewoon laten liggen overdag en 's avonds laat dubbel draaien. Gisteren deed-ie bij mij overdag trouwens ook wonderen. De dubby soundscapes bleken een helende werking op m'n kater te hebben. Dankjewel lieve Intrusion. Tis mijn eerste kennismaking met dub/techno. Tips zijn van harte welkom.

klaezman schreef:
Tips zijn van harte welkom.

Alles van het label, Echospace.

avatar van trebremmit
Monolake is ook een aanrader en Beat Pharmacy-Wikkid Times doet het ook wel goed.

avatar van perrospicados
Wat een lekkere plaat is dit dan! Ik ga 'm nog even goed op me in laten werken.
Kom net van m'n werk, laag in de energie want hard gewerkt en dit trekt me er weer helemaal bij.

tuktak
Voor de liefhebber: Als je snel bent, van de 100 stuks limited remaster zijn er nog 16 beschikbaar: link

avatar van -SprayIt-
Gewoon maar even de volle score op deze mooie avond.

The Seduction of Silence [Remastered]

Voor wie er op een 2lp zit te wachten, ik blijf het mooi met de cd doen.