The Wishing Tree - Ostara (2009)

Folk / Rock

6. Fly (4:41)
  7. Kingfisher (4:16)
  8. Soldier (5:36)
avatar van petdetect
Aan de fragmenten te horen (check hun site: The Wishing Tree - ReverbNation ligt het album geheel in het verlengde van Carnival of Souls. Hollow Hills is hier trouwens ook als free download geheel legaal binnen te halen.
Heb 't album dan ook maar meteen gepre-ordered. De eerste 1000 exemplaren worden gesigneerd door Steve Rothery en Hannah Stobart. Wordt de muziek niet anders van, maar toch wel leuk.

Kingsnake
Oh, hier ben ik heel benieuwd naar.
Ik was altijd al heel blij met de eerste plaat.

avatar van petdetect
Er zijn nog soundclips toegevoegd aan de site (zie vorige post).
Klinkt wat minder zwaar dan de vorige clips. Dus de balans op het album komt ook wel goed!

avatar van petdetect
Het album is nu al beschikbaar als download-versie.
Dit zodat er bij de shows (voor de album release) ook wat bekendheid is met de nummers).
Ostara

avatar van thebestfreaks
Het is lang, erg lang, geleden dat ik Carnival Of Souls hoorde. Ik vond het toen een leuke cd welke vooral een prettige rust van zich uit liet gaan.
Wat ik nu (12! jaar later) hoor, op Ostara, is volwassen folk-pop waarbij de keltische sfeer meer achterwege blijft. De nummers liggen fijn in het gehoor en lijken van een constante en hoge kwaliteit. Ik realiseer me dat ik hier de tijd voor moet (mag) nemen om tot een oordeel te komen, want na een aantal luisterbeurten merk ik dat het album op me in begint te werken. Dat is een goed teken ...

avatar van thebestfreaks
2 dagen en heel wat uurtjes 'Ostara' later, blijf ik het positieve gevoel wat ik over deze plaat heb, houden. Ik vind het ook een intrigerende plaat, omdat hij me erg raakt, en ik niet echt kan zeggen wat het nou precies is wat hem speciaal maakt. Stobart is een prima zangeres, maar echt bijzonder nou ook weer niet. Wel heel 'eigen'. Rothery begeleidt en leidt prachtig, maar wel op een manier welke ik erg goed van hem ken, geen verassing dus. De nummers zijn, vind ik, erg mooi, maar er staan geen specifieke nummers op welke ik de hele dag, bij wijze van spreke, op repeat hoef te horen.
Het zal de som der delen zijn. De cd als geheel zet ik namelijk wel de hele dag op repeat, en laat me keer op keer meevoeren in de prachtige sfeer van The Wishing Tree's Ostara. Een ode aan de lente?

Kingsnake
Ik heb er vooralsnog wel wat moeite mee...

Wat is dit soft en zoet.
Daar waar de eerste ceedee van deze band mij wel plezierde, laat deze plaat bij mij een geforceerde indruk achter.
Ik weet niet wie Steve voor zich wil winnen, maar geen rockfans. Nog nooit is zijn gitaarspel zo saai geweest.
En als ik me niet vergis is dat niet Craddick op drums, daar zijn ze te saai voor.

En dit alles schrijf ik met pijn in mjin hart.
Ik gun het nog wat meer luisterbeurten, dat is Steve wel waard.

Kingsnake
Maar is de cover niet groen met een boom en een persoon?

Kingsnake schreef:
Maar is de cover niet groen met een boom en een persoon?

Dat leek er eerst wel naar, maar de uiteindelijke cover is toch deze!

petdetect schreef:

Dat leek er eerst wel naar, maar de uiteindelijke cover is toch deze!

okay, akkord

Kingsnake schreef:

Volgens het marillion online forum zou er bij de download ook een pdf boekje zitten (zat er bij mij niet bij...?) waarin Paul Craddick wel als drummer vermeld staat.
Maar kan dit niet hard maken!

Kingsnake
Ik heb geen boekje, alleen de gedowloade songs.

En nog steeds vind ik het saai en soft....

avatar van thebestfreaks
Bij mij zat het er wel bij en ik kan bevestigen dat Paul Craddick hierop drumt.

avatar van petdetect
Verwacht de fysieke CD deze week. Ben wel benieuwd naar het complete pakketje.

avatar van sander.h
Toevallig draait nu Carnival of Souls zijn rondje, en ik moet zeggen dat ik blij verrast ben dat ik deze tegenkom. Ik vroeg me al af wanneer ze nog eens iets van zich zouden laten horen.

Needless to say, ik ga erachteraan

avatar van petdetect
Blijft een leuk plaatje, maar pakt toch minder dan Carnival of Souls.
Draai 'm dus ook niet geregeld.
Moet wel zeggen dat dat wellicht ook komt doordat er een aantal releases van anderen de plek in de speler hebben ingenomen. Vooralsnog even een half puntje terug.
Maar blijft een plaatje dat leuk is om af en toe eens te beluisteren. Vnl Falling en Soldier, wat mij betreft.

avatar van Jumpjet
Hannah is 14 jaar ouder, maar ziet er nog verleidelijk uit in het boekje (Rothery is wijselijk niet op de foto gezet) en bovendien zingt ze weer als een nachtegaaltje. Steve Rothery is nog weer eens (een veelvoud van) 14 kilo aangekomen en speelt nog altijd de sterren van de hemel. Al doet hij dit wel op zeer bescheiden wijze.

Wie Carnival of Souls in huis heeft zal werkelijk niets nieuws ontdekken op deze plaat; als ik me niet vergis worden er zelfs sommige thema's en akkoordenschema's van het debuut herhaald. Meer van hetzelfde dus. En daar is wat mij betreft helemaal niks mis mee. Ik heb namelijk veel plezier beleefd aan Carnival of Souls en ben ook heel blij met deze nieuwe plaat.

avatar van sander.h
Kabbelt lekker voort, dit album. Qua instrumentatie is het dik in orde, maar men springt nergens uit de band, zonder dat het echt saai wordt overigens.

Ik mis wel een topper a la Midnight Snow, maar voorderest wederom een ruime voldoende.

avatar van Rinus
Mooi album. Ik hoor wel wat invloeden van All About Eve, October Project, Karnataka en zo zijn er nog wel een paar., maar dat is absoluut niet verkeerd. Op mijn exemplaar staan er twee bonus tracks, beide live.