Voor de liefhebbers van Animal Collective, Grizzly Bear, Deerhunter en Yeasayer is er alweer zo'n nieuw puik bandje dat geestverruimende indiepop met wereldmuziek-, folk- en shoegaze-invloeden maakt en (vanzelfsprekend) uit Brooklyn komt. Here We Go Magic heet de band en is het project van Luke Temple, die eerder onder zijn eigen naam al twee albums uitbracht.
Het titelloze debuutalbum van Here We Go Magic is een grillige en fascinerende plaat, met een prachtig warm grofkorrelig lo fi-geluid. Waanzinnig mooi gezongen ook. Temple's stem lijkt soms erg veel op die van Paul Simon. Als Graceland in de jaren nul gemaakt zou zijn had openingsnummer 'Only Pieces' er zo op gepast, veel meer dan welke Vampire Weekend-song dan ook. Op het afsluitende 'Everything's Big' klinkt Here We Go Magic dan weer heel erg als Department Of Eagles, een band waarmee ze overigens ook touren. Ook Can lijkt een invloed te zijn, luister maar naar het futuristische 'Ahab'. De mooiste nummers vind ik 'Fangela' en 'Tunnelvision', beide erg folky en mooi repititief.
'Here We Go Magic' is een plaat die met veel hart gemaakt is, dat hoor je en dat voel je. Toch wordt het album in de tweede helft nogal onevenwichtig, vanwege droney ambient-achtige soundscapes. Op zich kan ik van dat soort muziek best genieten als ik in de juiste stemming ben, maar hier lijkt het niet echt bij de sfeer van de rest te passen. Het is jammer dat het album halverwege zo inzakt, want de eerste helft van het album is ronduit magisch en heeft alles in zich om van Here We Go Magic de Yeasayer van 2009 te maken.
Inkakken doet het naar mijn mening niet, ik kan er helemaal bij wegdromen.. kant B is een andere dan A maar vind ik er erg goed bijpassen om vervolgens in diezelfde veranderlijke lijn af te sluiten met het nostalgische Everything's Big.. magic indeed.. heel mooi album met een heel mooi artwork. 'k heb 'm besteld, op vinyl 'natuurlijk', het is een 180 gram, dus als ie nou ook nog heel mooi klinkt.. nah! Moet niet gekker worden!