Senmuth - Rstw (2009)

Rusland
Electronic / Avant-Garde
Uitgebracht in eigen beheer

1. Ta Shemau (1:18)
  2. Netjerikhet's Collection (7:15)
  3. Mokattam (4:00)
  4. Teti Djed Sut (6:19)
  5. Upuaut (5:00)
  6. Famine Stela (4:36)
  7. Per Osr Neb Rstw (7:29)
  8. Desertwinds (11:00)
  9. Ta Mehu (3:12)
lambf
De muzikant achter dit project schijnt nooit zo lang te kunnen werken...aan een project. Ja, en om eerlijk te zeggen, dat merk je ook een beetje. Niet alleen aan de muziek zelf, ook aan zijn indrukwekkende lijst met releases.

Vooropgesteld was het een aangename verrassing, deze cd. Een, voor mij althans, aparte mix van oosterse muziek, donkere ambient en gitaren. Ergens deed het me aan Muslimgauze denken, maar voor zover ik zijn muziek ken is dit donkerder, en vooral gericht op de Egyptische cultuur. Je krijgt niet alleen te maken met percussie, maar ook met blazers en oud's (of iets dergelijks). Het ene nummer is opzwepend, terwijl de ander meer donker probeert te zijn en een derde gewoon intens omgaat met gitaren. Het is absoluut beter dan Madinat al-Mayit, zijn andere album uit 2009, maar toch hoor je ook hier dat er veel meer in had gezeten en er te weinig tijd aan is geschonken, zodat het af en toe ongeïnspireerd overkomt. Tijdens de eerste beluistering merk je dit niet, maar na een 2 of 3e valt het toch wel op. Liefhebbers van Karl Sanders zouden hier misschien wel mee uit de voeten kunnen, alhoewel het wel ander soort muziek is hangt er een beetje eenzelfde sfeertje omheen, alhoewel dit ietsje donkerder is.