Conejo - Dead End Gangster (2008)

1 stem

Label: Urban Kings

1. Intro (1:29)
  2. We're Back (3:40)
  3. Evulate My Thoughts (3:02)
  4. Smiling Faces (2:55)
  5. One (2:52)
  6. Shady (3:03)
  7. My Mind Just Erupted (3:35)
  8. Fatal Dreams (3:38)
  9. Sound Thee Alarm (3:43)
  10. Winds of Death (2:59)
  11. Killer of the West (2:58)
  12. El Varrio Mas Chingon (2:58)
  13. War (3:44)
  14. Conejo (3:25)
  15. Eight Million Stories (3:06)
  16. Eternal (2:48)
  17. Devil's Play Ground (3:36)
avatar van Jorge-E
Je hebt veel van die typische 'Ese' Chicano rappers en Conejo aka Mr. Conejo aka Ese Conejo (Conejo is Spaans voor konijn) is er 1 van. Er bestaat veel Chicano Rap, maar als je die typische 'Ese' Chicano Rap wilt horen moet je bij labels als Hi Power, Low Profile en Urban Kings zijn. Typische 'Ese' Chicano rappers kun je vaak herkennen aan hun kaalgeschoren hoofd, veel tattoos, en vaak zonnebrillen en enige vorm van baard of snor.

Conejo is best een goede 'Ese' Chicano rapper, hij rapt zijn stoere teksten erg goed op de duistere beats. En met zijn Spanglish teksten weet hij mij zeker te vermaken. Ik weet niet of het waar is wat Conejo zegt op dit album, maar als het waar is, is hij 1 van de beste Chicano rappers. Hij bragt en boast niet alleen, maar in de intro beweert hij een van de enige Chicano rappers te zijn die zo succesvol zijn.

We're Back is een zeer coole track, daar wordt soms gerapt met vervormde stem en soms normaal, wat een zeer goed resultaat oplevert.
Op Evulate My Thoughts laat hij zien wat voor een flow hij heeft terwijl hij hongerig klinkend zijn raps spit.
Smiling Faces heeft een iets minder duistere beat als de rest van het album, en hoewel de titel anders doet vermoeden gaat ook deze track over gangster zijn, begelid met vrouwelijke zang voor het refrein.
One Ton Stone is dan weer een banging ass track over de Gangster Ass Vato, Ese, Like Al Capone, zoals hij zichzelf daar noemt.
Op Shady komen dan weer vette scratches op.
Op My Mind Just Erupted herhaalt hij zichzelf een beetje uit One Ton Stone, maar dat doet hij eigenlijk het hele album, want hij is gewoon zó Gangster dat hij geen diepgaande teksten nodig heeft. Die Veneno kerel op deze track is trouwens niet van hetzelfde niveau als Conejo.
Fatal Dreams is gewoon een goeie track waar hij weer in't Spanglish rapt, en dat werkt altijd voor mij.
Dito Sound The Alarm.
Winds Of Death, lol, Like A Snake, But I Don't Rattle
Killer Of The West heeft wel een goeie beat zeg, en op o.a. deze track doet hij een beetje storytelling, over het gebruikelijke onderwerp.
En dan El Varrio Mas Chingon, wat een goeie track is dat, kippevel bij dat refrein. Zo komen de woorden Simon Simon Ese, Yo Soy ese Pelon uit de rechterspeaker en de woorden De La Calle 25, Del Varrio Mas Chingon uit de linker speaker. Van dat effect hou ik wel.
War is dan een track met een emotionele beat, en ook in de teksten laat hij het blijken. De Varrio is ook voor deze Ese die zijn vrienden verliest hard. Grappig trouwens hoe in deze track Conejo zegt Wassup Pero maw, Wassup Dog en dat die persoon dan antwoordt Wassup Conejo wat beteknt Wassup Konijn.
De track Conejo is weer een goeie track, die weer gaat over het leven in de Varrio.
Dito Eight Million Stories.
Dito Eternal.
En weer eens dito Devils Play Ground.

Zoals je misschien al doorhebt is dit album niet voor mensen die diepgaande teksten zoeken maar voor mensen zoals ik die genoegen nemen met stoere teksten gerapt met een goeie flow op goeie beats die hier soms donker zijn.

Gelukkig dat dit album niet te lang is, hij heeft het vaak over hetzelfde, dus als het langer geweest zou zijn zou dit zeker niet goed zijn. 50 minuten voor z'n album zijn imo ideaal.

Bij dit album zit trouwens een gratis poster en ringtone. Ikzelf ben niet geïnteresseerd in een ringtone, maar een poster is altijd wel leuk.

Shit, dacht ik even, ik ga een berichtje plaatsen bij Conejo drop ik effe een review.