Apani - Story 2 Tell (2003)

Label: Mic Life

15. Stay Up

met Monet

16. No Matter *
Rene1979
Had nog niet eerder van dit album gehoord.
Maar het klinkt mij wel allemaal goed in de oren.
Apani is een fijne femcee.
Jammer dat dit album alleen in Japan is uitgebracht en dus ook niet via europese of amerikaanse wegen te krijgen is....

RedLightCityBoy
Apani B is veruit mijn favo femcee, vooral vanwege haar heerlijke diepe teksten en haar aangename stem. Op deze plaat komt ze zo nu en dan erg scherp op de mic.
Bij de eerste paar nummers klinkt het allemaal erg prettig.
Soms heerlijke beats (Spot Me bijv.) en daarover flowt Apani erg sterk.
Maar het album kent zeker ook een paar 'simpele/saaie' beats met minder interessante teksten. Apani moet gewoon proberen bij Stones Throw te komen en over Madlib beats rappen! Dan is ze misschien wel het geniaalste wat hip-hop te bieden heeft. samen met MF DOOM dan...

Rene1979
Deze ook in japan besteld...

avatar van -marco-
Rene1979 schreef:
Deze ook in japan besteld...

Helemaal uit Japan, wanneer verwacht je hem???!!!!!!

avatar van PJC
PJC
RedLightCityBoy schreef:

en een paar featurings van dudley perkins en georgia anna muldrow er bij

Erg goeie plaat overigens.

avatar van -marco-
Album valt me toch iets tegen. Suckafree is wel mijn favo hier!!

avatar van Silky & Smooth
Thank You is het eerste nummer dat mij echt kennis liet maken met Apani B. Fly en die keer is mij altijd bijgebleven. Ik ben totaal geen fan van vrouwelijke MC's, maar Apani bleef op Modal Soul makkelijk staande tussen o.a. Cise Star, Substantial en Pase Rock. Naast Jean Grae is zij op dit moment de enige Femcee die mij kan bekoren. Ze rapt erg duidelijk mooie teksten met een helder stemgeluid. De beats zijn vaak lekker jazzy en klinken goed. Alleen vind ik de gastartiesten hier stuk voor stuk minder dan Apani en de meesten voegen weinig toe, wat hen overbodig maakt. Apani steelt hier, zoals het hoort, zelf de show. En hoewel mijn aandacht soms wat verslapt is dit echt een goede plaat! Beste nummer is overduidelijk de bonustrack No Matter!

avatar van Shelter
ik ken alleen Right The Wrongs, dat klinkt wel lekker.
Eens achteraan gaan

avatar van Shelter
Inmiddels album gehoord.

Spot Me is een vette track, lekkere beat, goede delivery. Kwa flow heb ik niet altijd het idee dat de teksten op de beat passen, maar klinkt goed.

Niggas klinkt kwa geluid als Spot Me. kwa beat, tempo en manier van rappen. Maar nog steeds ok.

Mijn vrees dat dit zo doorgaat het hele album wordt ontkracht op Picture This, een wat meer jazzy sound en rustigere tempo. Ook kwa raps anders, lekkere track.

A Million Eyes is de andere track die ik wil aanhalen, toffe sample, lekkere beat en goede raps.
Wel een rapper die veel te melden heeft, en dus tig tekst op een track zet. Hierdoor is de flow soms minder, maar door de goede beats en producties is het niet heel storend.

Tequila vind ik een mindere track, haar raps passen niet op de beat en sample. De productie is nice, de raps zijn te veel "oprakelend". Zonde.

Abracadabra, die sample komt me bekend voor maar ben vergeten van welke track (iemand?)
Het hoge piepje etc. Track is tof overigens, maar wel weer meer van hetzelfde geluid als aan het begin van het album. Lyrics zijn wel nice, refrein is meh.

Overall een toffe MC met goede beats en samples. Jammer dat er geen toffe scratches in zittten zoals bij Bahamadia, dat zou het wat meer af maken en afwisselender.
Overall zeker voldoende, tussen 3.5 en 4.