Jesse Somfay - Amaranthine Reverie (2008)

Canada
Electronic
Label: Archipel

1. Answers from the Grave (8:38)
  2. Grasping Stars (5:28)
  3. Effervescent Seven (8:34)
  4. Gathering Wool (3:59)
  5. Crash into the Clouds (This Time We Fly) (10:20)
  6. Kisshiine (10:35)
avatar van Goodfella
Prachtplaat van een onbegrepen genie. Met een paar demo's afgewezen bij Border Community, afgemaakt op Resident Advisor, maar op deze plaat soms véél beter dan een aantal tracks die wél bij BC werden gereleased. Balanceert dus ergens tussen Boards of Canada, het Border-universum en postrock. Lyrische, volle, warme zweefmelodieën voor dromers voor wie 'overgeproduceerd' (RA) een aanbeveling is. Het drukkende Answers from the Grave, het zuigende en malende Crash into the Clouds en het dansvloer-BoC-retrogevoel van Kisshiine zijn stuk voor stuk vijf sterren waard. Gaat dat ervaren.