Plump DJs - Eargasm (2003)

Electronic
Label: Finger Lickin

1. Creepshow (6:11)
  2. Weighed Down (5:04)
  3. The Funk Hits the Fan (5:30)

met Eddie Bo

4. In Stereo (3:06)
  5. The Gate (8:06)
  6. Morning Sun (4:52)

met Lou Robinson

7. Mantra (7:23)
  8. Pray for You (5:18)

met Gary Numan

9. Something Goin' On (4:20)
  10. Contact Double Zero (5:48)
  11. How Much Is Enough (5:47)
  12. Cry Wolf (6:55)
  13. Tilt (4:50)
avatar van John Doe
Vrij lekkere Nu Skool Breaks die deze twee gasten op je af voeren. Hoort bij de betere uit de breakbeat-scene. Niet erg diepgaand, maar vette sounds en lekker geproduceerde nummers. Het is zeer toegankelijke muziek. Ligt mij echt wel...deze stijl.

avatar van Bert Wasbeer
Eens met John Doe, prima plaat die makkelijk in het gehoor ligt. Beetje Chemical brothers, beetje propellerheads, beetje acid/vroege prodigy/joshwink, beetje chill.
Het ligt alleen zó gemakkelijk in het gehoor dat je het een uur later ook weer bent vergeten

avatar van RogerV
Zeer sterke plaat die het breakbeat genre na enige magere jaren weer een impuls gaf. Zij het wat meer bescheiden dan in de 90's.

Het heeft hele gevarieerde tracks met mooie melodieën. Zowel dansvloer als luistermateriaal.

Die track mmet Louise Rhodes is trouwens wel heel duidelijk van Air overgenomen (All I need) maar dat hindert niet.

avatar van UK-Choonz
Perfect stampplaatje inderdaad. Alles zit goed in elkaar. Vooral die vonkende beats in The Gate zijn vet.