Unit Moebius - Disco (1995)

Electronic

6. Popcorn (4:50)
  7. Chicken Pop (5:20)
  8. Disko (6:10)
JonnieBrasco
Hele relaxte, verslavende techno van eigen bodem. Door het minimalistische geluid van de sampletjes lijkt het wel alsof de nummers met FastTracker zijn gemaakt. New Electric is m'n favoriet (door dat ene niet-minimalistische sampletje ). 4*

avatar van Yak
Yak
Ik ken wel 'Work', een goed album. Unit Moebius is ook deze gast, als je die plaat nog niet kende wil ik 'm bij deze even heel erg aanraden.

avatar van T.O.
Hij is ook de Parallax Corporation, maar die staat nog niet op de site

JonnieBrasco
Trouwens, dit is toch een iets minder geniaal album dan ik oorspronkelijk vond. Na vaker luisteren met een goede installatie blijken de sampletjes niet eens zo stoer als dat ze door de koptelefoon klinken, is het afmixen verre van goed en wordt het ook wel een beetje eentonig na verloop van tijd. Een klein beetje amateuristisch en geen 4* dus...
Maar wat moet je er ook van verwachten, ik las dat de maker ooit is begonnen zijn albums met behulp van een oude krakkemikkelige cassetterecorder op te nemen.

avatar van Yak
Yak
Je kan van die Ferenc zeggen wat je wil, maar hij is in elk geval nog wel met machines bezig, in plaats van met software. Bij elk interview grijpt hij de kans aan om te schijten op de laptop-prutsertjes.