Justin Townes Earle - Midnight at the Movies (2009)

Country / Roots
Label: Bloodshot

1. Midnight at the Movies (3:22)
  2. What I Mean to You (2:57)
  3. They Killed John Henry (2:46)
  4. Mama's Eyes (2:18)
  5. Dirty Rag (0:34)
  6. Can't Hardly Wait (2:48)
  7. Black Eyed Suzy (2:19)
  8. Poor Fool (2:59)
  9. Halfway to Jackson (3:28)
  10. Someday I'll Be Forgiven for This (3:00)
  11. Walk Out (2:06)
  12. Here We Go Again (4:06)
avatar van hadiederk
Derde album van de zoon van Steve Earle. Heeft niet het politieke engagement van z'n vader en z'n muziek is traditioneler, neigend naar bluegrass. Was wel een aantal luisterbeurten nodig om de subtiele schoonheid van dit album te ontdekken. Mooiste nummers:
They Killed John Henry, Mama's Eyes en Can't Hardly Wait. De laatste is een cover van The Replacements heb ik begrepen.

avatar van NovaQ
Mooi gevarieerd plaatje met een fantastisch titelnummer.
Subtiele schoonheid is inderdaad een goeie term, ook door de subtiele vrouwelijke backing vocals op sommige nummers.

avatar van Bartjeking
Prima plaat inderdaad. Zoals haddiederk al verwoord hanteerd Earl junior toch een andere stijl dan zijn vader en is wat traditioneler. Als je hem zo hoort zingen heb ik echt het gevoel dat ik naar een oude countryzanger zit te luisteren i.p.v een jongen van 28. Zeer de moeite waard en hopelijk kunnen we nog veel verwachten van Justin Townes Earle. Mama's eye is prachtig.

avatar van Masimo
Mooie plaat gevuld met liedjes met een mooie traditionele sound. Prima stem en leuke deuntjes. Niet hoogstaand, geen wereldtopper, maar deze 'Earle' heeft hier toch een mooi plaatje gecreeërd. En als ik aanneem dat deze jongen 28/29 (ik tel er een jaartje bij, omdat het bericht van Bartjeking alweer een jaartje ouder is geworden) kunnen we inderdaad nog veel leuks van hem verwachten.

Mooie liedjes zijn vooral What I Mean To You en het al eerder genoemde Mama's Eyes.

avatar van Lambchop
Lekkere plaat met als uitsteken midnight at the movies. Live vind ik zn stem wat minder