Optimo (Espacio) - Sleepwalk (2008)

Electronic
Label: Domino

1. Chris Watson - No Man's Land (Extract)
  2. Nurse with Wound - Funeral Music for Perez Prado
  3. Coil - A Cold Cell in Bangkok [Exclusive Mix by Peter Christopherson]
  4. Tuxedomoon - In a Manner of Speaking
  5. Eden Ahbez - La Mer
  6. Raymond Scott - Sleepy Time
  7. Kluster - Sowiesoso
  8. Eno, Moebius and Roedelius - Broken Head
  9. Arthur Russell - This Is How We Walk on the Moon
  10. Damon - Don't You Feel Me?
  11. Karen Dalton - Something on Your Mind
  12. Duke Ellington - Moonbow
  13. Future Pilot Aka - Terry Bina
  14. Mulatu Astatke - Yègellé Tezeta
  15. Nitty Gritty Dirt Band - Nashville Blues
  16. Lee Hazlewood - Whole Lotta Shakin' Going On
  17. Wall of Voodoo - Ring of Fire
  18. Chris and Cosey - Sweet Surprise
  19. The Lady Vanishes - Sleepwalk
avatar van KampF
Dit is echt een hele vette compilatie! Zoals de titel al doet zeggen: sleepwalk. Een reisje door dromenwereld, door donkere steegjes en slaperige ambient landschappen. De plaat begint met de natuur, regen, maar verandert in een ambient sprookje, iets dat me deed denken aan Nemo In Dromenland, vervolgens wordt het een mix van jazz, fusion, dj' shadow achtig' beat gebruik en wereldmuziek uit oa India. Deze plaat is een fabeltje, en ik zou het mooi vinden als meer mensen deze gingen luisteren

avatar van dj maus
wederom een geweldige mix van Optimo met tracks van de meest onwaarschijnlijke artiesten in een verrassend logisch verband

avatar van essence
Yep, Optimo doet het ook hier weer. Zijn mixen getuigen naast een encyclopedische muziekkennis, ook van een ongebreidelde muzikaliteit met een open geest.
En inderdaad, dit zouden meer mensen moeten gaan luisteren.

Poa
Bedankt voor alle positieve berichten hier, anders had ik deze waarschijnlijk nooit ontdekt. Intrigerend plaatje.

Alles wat ik tof vind in één bizarre compilatie. Als je een wandelingetje door mijn hoofd zou maken, zou het ongeveer zo klinken. Misschien dat deze ooit wel specifiek voor mij gemaakt is.

zaaf
ontdekt door mijn eigen Coil spelletje. prachtige compilatie, enorm sfeervol!