Hoewel geproduceerd door Kitaro, is de muziek dit keer niet door hem zelf gespeeld. Kitaro's World of Music is vooral een album wat eens een andere kant van de muziek van Kitaro laat horen. Oftewel, hoe klinkt zijn muziek, als andere muzikanten het spelen? Ziehier het bewijs.
Blijkbaar was Kitaro zo onder de indruk van het vioolspel wat meneer Yu-Xiao Guang verzorgd heeft op de soundtrack van Heaven and Earth, dat hij besloot hem centraal te plaatsen op dit album, waar Yu-Xiao samen met wat andere muzikanten, de muziek van Kitaro op een mooie wijze naspeelt. De versies die hier gespeeld worden, zijn allemaal bewerkingen van nummers afkomstig, (m.u.v. "Mandala"), van de Silk Road-albums.
De nadruk ligt op de Chinese Huquin (viool), die Yu-Xiao met verve bespeelt. Hij is verantwoordelijk voor de belangrijkste thema's die in de nummers voorbij komen, met op de achtergrond fluit, harp, klassiek gitaar en gewone viool. Het eindresultaat is zeker mooi te noemen, ook al geef ik de voorkeur aan de originele versies. Dit vanwege het feit dat de nummers namelijk onderling op dezelfde wijze worden gespeeld, waardoor elke keer die viool nadrukkelijk blijft opduiken. En hoewel natuurlijk zeker niet zo bedoeld, heeft de Chinese viool de neiging wat zielig en jengelig te klinken, wat dus op een gegeven moment me een klein beetje opbreekt.
Op zich dus wel mooi, alleen geeft dit gegeven het album daardoor een wat éénzijdig randje mee.
Maar het is zeker niet verkeerd om de muziek van Kitaro eens op deze manier te horen. Het is rustgevend, mooi en misschien nog wel méér oosters getint, dan de originele versies van Kitaro.
Kortom, leuk voor de afwisseling. Niet iets om stijl van achterover te slaan, maar als sfeermuziek op de achtergrond werkt het zeker.