Sickboy - Morbid Monster Breaks (2004)

Belgiƫ
Avant-Garde / Electronic
Label: Peace Off

1. Morbid (3:55)
  2. Copycat Homicide (3:31)
  3. Hellbanknote (3:32)
  4. The Large Pedal Step (2:57)
  5. Much Advice Against Everyone (3:38)
  6. Tashtang (3:40)
avatar van Goodfella
Samples

Zo ken ik 'm weer

avatar van Onderhond
Zo, ben nu al een tijdje het werk van Sickboy aan't doorlopen, en dit moet zowat het hardste zijn dat ik totnutoe te horen heb gekregen. Een mix van breakcore en hardcore, zonder de wat komische ondertoon die in z'n andere nummers meer naar voren komt.

"Morbid" knalt de CD lekker in gang. Leuke ritmes en stevige samples. De voice samples blijven wat achterwegen, maar eigenlijk worden ze niet echt gemist. Zeker niet als hij sampled zoals in "Copycat Homicide". Domme "macho" sample, wat Fugees geleuter en of all bands, Oasis. Ook ritmisch gezien een mindere track, en zkeer de minste van dit album. Gelukkig sluit HellbankNote kant A wel in schoonheid af. Lekker schreeuwerig gebonk en geratel, dat bij momenten stevig naar noize/terror neigt.

B opent met "The Large Pedal Step". Enkele zeer coole (korte) melodietjes en wel zeer aardige voice samples hier. Ook de breaks in het ritme klinken uiterst lekker. "Much Advice Against Everyone" knalt gewoon heerlijk verder, en doet er nog een schepje bovenop. Nog betere samples, nog coolere ritmes. Beste track van deze EP wat mij betreft. "Tashtang" is een stukje rustige (al is het niet veel). Leuke afsluiter, al mist deze toch ergens wat individualiteit. Klinkt net iets te doorsnee.

Zeer aardige EP dus. Lekker stevige breakcore, al mis ik toch ergens dat komische wel. Het blijft allemaal net iets te droog om hoger dan 4* te geven. Andere EPs bevatten toch wat gevarieerder materiaal lijkt me.

Heeft deze dj zich genoemd naar mijn favo personage uit de film Trainspotting?

avatar van Goodfella
Dat zou zomaar kunnen

Hij is wel ernstig gefascineerd door A Clockwork Orange, maar om je als breakcoreproducer nou "Alex" te noemen..

Hehe. Sickboy is idd een veel 'vettere' naam dan Alex.