Michalis Hatzigiannis - Epafi (1998)

1 stem

9. Xilia Ki Ena Psemata
  10. Ola Sou T'Adosa
  11. Kuriakes
  12. Xamogelase Ston Ilio
Toen Michalis Hatzigiannis in 1998 meedeed aan het Songfestival voor Cyprus werd hij 11e met het nummer Yenesis, een nummer dat dat jaar één van mijn favorieten was.
Dit album volgde na die deelname en gek genoeg staat het bewuste Songfestival-nummer hier niet op.
Wel staat dit bol van Grieks-Cypriotische pop waar de traditionele invloed nog van afspat.
Later in zijn carriere werd het allemaal wat internationaler met nog maar een vleugje roots; hier is dit allemaal steviger verankerd in de Cypriotische grond.
Hatzigiannis is momenteel een zeer grote ster in Cyprus en Griekenland, maar ook als hij hier in Nederland optreedt is het zo uitverkocht (28 april keert ie na anderhalf jaar weer terug naar de Amsterdamse Melkweg). Het schijnt dan wel een Grieks feestje te worden waarop alle Griekse restaurants die avond waarschijnlijk dicht zijn. Als Nederlandse liefhebber zul je je er op zo'n avond ongetwijfeld wat verdwaasd rondlopen denk ik.
Een volksfeestje dus en de muziek op deze cd mag ook best volks genoemd te worden.
Zelf geef ik meer de voorkeur aan het album Filoi Kai Exthroi, maar dat is meer omdat er vakantieherinneringen aan vastkleven.