Iron Maiden - Edward the Great (2002)

Label: EMI

1. Run to the Hills (3:57)
  2. Number of the Beast (4:53)
  3. Flight of Icarus (3:52)
  4. The Trooper (4:12)
  5. 2 Minutes to Midnight (6:01)
  6. Wasted Years (5:07)
  7. Can I Play with Madness (3:31)
  8. The Evil That Men Do (4:34)
  9. The Clairvoyant (4:27)
  10. Infinite Dreams (6:11)
  11. Holy Smoke (3:48)
  12. Bring Your Daughter... to the Slaughter (4:44)
  13. Man on the Edge (4:13)
  14. Futureal (2:56)
  15. The Wicker Man (4:34)
  16. Fear of the Dark [Live at Rock in Rio] (8:07)
avatar van Eddie
Koop dan best of the beast is veel completer.

Het zijn goede nummers, maar wel jammer dat het alleen de singles zijn. Bij best of the beast staan zowel singles als gewone nummers. 4*

'Wasted Years' vind ik het absolute hoogtepunt van deze Iron Maiden-verzamelaar.

Nog even vermelden dat nog een favoriet van mij buiten 'Wasted Years' om, is de opener van deze cd, 'Run to the hills', en natuurlijk de klassieker 'Number of the beast'.
Ik ben voor de rest geen Iron Maiden-kenner, maar de laatst genoemde 3 nummers vind ik toch wel heel erg uitmuntend.

avatar van i.Ron S.
Dit vond ik nu eens echt een overbodige verzamelaar. Als Iron Maidenfan heb ik die wel maar ik heb em nog nooit beluisterd. Nummers als Futureal en The Wicker man werden beter vervangen door nummers als Powerslave en Stranger in a Strange Land. Ook de cover vind ik niet iets om over naar huis te schrijven.

i.Ron S. schreef:

Tot nu toe kèn ik niets en had ik niets van deze band.

Voor mij misschien de ideale instapper om toch iets van de band te leren kennen en me een oordeel te vellen, want voor mij is dit een band van alsnog een andere planeet, gewoon omdat ik er nog nooit één noot van gehoord heb.

Maar die jongens van Free Record Shop waren zo vriendelijk om deze schappig te prijzen; ik dacht dat € 5.99 niet echt veel was.

IK DOE er in ieder geval mijn voordeel mee.

Maar begrijp dat zo'n best of voor fans die al alles hebben natuurlijk vaak overbodig is...

Nu nog tijd vinden om hem te beluisteren en deze band te ontdekken...

avatar van HammerHead
Mocht je het wat vinden, dan denk ik dat Somewhere in Time en Seventh Son of a Seventh Son wel goede instapalbums zijn.

HammerHead schreef:

Neem die Edward vandaag vast mee in de vrachtwagen. Dan kan ik hem afwisselen met Volta van Björk, mocht dat Ijslands Konijn iets te veel doordrammen, maar daar verwacht ik toch veel van...

Ik laat zeker weten hoe of ik deze band vind.

Maar geduld is hier een mooie gave...

Keep on Rockin!

(Slade op Slade Alive!, beste, allerbeste liveplaat ooit!)

EVANSHEWSON
Helaas, driewerf helaas; Ik dacht al - Heb ik iets gemist door nooit iets van deze band te hebben gehoord - en waagde het gokje.
Nou, 6 € is geen fortuin, maar wel 6 € teveel voor dit plaatje.

Wàt een inspiratieloze zielloze "muziek" is dit zeg. Ieder nummer leek nog meer op het vorige. Eentonig gedram, niets diepte of warmte erin... Pffft. neen, ik doe deze plaat wel eens cadeau aan iemand die ik niet al te graag heb!

En daar blijft het ongetwijfeld bij.

En nu ga ik dringend Randy Newman of Elliott Smith Beluisteren, David Sylvian is ook een optie voor vanavond.

EVANSHEWSON schreef:

Ik denk dat je er toch wel veel mensen een plezier mee doet.

avatar van Genesis

Mag ik m hebben???
Heb je wel goed geluisterd?? Eentonig gedram? Je spoort niet.....

Genesis schreef:

Mag ik m hebben???
Heb je wel goed geluisterd?? Eentonig gedram? Je spoort niet.....

Let op je woorden maatje ! Ik spoor wel. Maar ik denk dat mijn leeftijd er iets mee te maken heeft. Dit soort pokkeherrie is niet echt meer aan mij besteed. Ik vind hier absoluut geen ziel in, dit is zo glad ook, dit heeft geen diepgang.
Kijk, elk mag zijn eigen gedacht hebben, dat heet democratie dacht ik.

O ja, en je mag hem hebben. Als je mij de originele plaat kunt bezorgen waar Fire opstaat van Arthur Brown's Crazy World!

Ik blijf wel weg op dit gedeelte van de site, wees gerust!
groetjes

avatar van freitzen
EVANSHEWSON schreef:
Dit soort pokkeherrie is niet echt meer aan mij besteed.

Als je deze singles al pokkeherrie noemt

freitzen schreef:

Als je deze singles al pokkeherrie noemt

Ach, ben teveel met soul en jazz bezig, en ook met singer-songwriters, en als ik teruggrijp naar wat hardere rock dan kom ik toch steeds weer uit bij Led Zeppelin of Deep Purple of Black Sabbath, dat waren de hardere bands uit mijn jeugdjaren, en zelfs naar hèn kan ik niet alle dagen meer luisteren.

Een mens wordt gewoon ouder en je smaken schuiven een stukje op, daarvoor moet je je oude liefdes nog niet verraden natuurlijk.

Mààr dit kan er dan gewoon niet meer bij, want je moet dan veel moeite doen om dit te leren appreciëren, misschien zou het dan nog wel meevallen, maar ja, zoals al gezegd...

je concentreert je dan toch meer op andere beats en muziekjes.

het is de leeftijd, maar vind dat absoluut niet erg, kan daar mee leven, zo is het nu eenmaal.
En dàt wie van Iron Maiden wil genieten, er maar flink van geniet, waarom ook niet ? Ik zeg ook niet dat dit slecht is of zo, enkel dat het niet meer aan mij besteed is, voorlopig.

Sorry, mate !

avatar van freitzen
Om eerlijk te zijn vind ik dit vaak ook een beetje glad, en moet ik hun reguliere werk nog grotendeels ontdekken... maar dat het niet allemaal zo glad is weet ik al wel

EVANSHEWSON schreef:
Dan kan ik hem afwisselen met Volta van Björk, mocht dat Ijslands Konijn iets te veel doordrammen,....

avatar van metalfist
Raar bij mij staat er na een tijd wachtten Aces high erachter, na Fear of the Dark dus

En daar blijft het ongetwijfeld bij.

Ik moet ook wel zeggen, het zijn allemaal van die meezingers(al zullen sommigen het misschien meebrullen noemen), het is maar de ene zijde van het repertoire van Iron Maiden. Misschien zou het beter Iron Maiden - The Singles heten.

Van de Di'Anno albums(de eerste 2) staat er niks op.
Het zou misschien niet passen in de algemene stijl van dit verzamelalbum maar er zou toch iets van moeten opstaan. Andere zanger, andere stijl, het is wat lichter.
Iron Maiden werd iets minder fijn klinkend toen Bruce Dickinson er met zijn grote longcapaciteit bijkwam en zeker toen de toenmalige drummer Clive Burr vervangen werd door Nicko McBrain.
De 2 eerste albums, en vooral dan het eerste zijn toch wel een aanrader voor de tradiotionele hard-rock fan.
Somewhere in Time vind ik ook wel een verfijnder klinkend album met die gitaarsynthesizers, de stijl is heel anders dan de 3 voorgaande studioalbums en ook dan de opvolger, 7th son of a 7th son die wellicht het commerciele hoogtepunt van Iron Maiden was.

Misschien een tip...

MICKJES

En daar blijft het ongetwijfeld bij.

Kijk ik had het niet beter kunnen verwoorden zo denk ik er ok over

avatar van Queenidiot

En daar blijft het ongetwijfeld bij.

Het komt weinig voor, maar we zijn het een keer met elkaar eens.

avatar van Hans Brouwer
EVANSHEWSON schreef:
Geen kwaad woord over gebruikers die niet meer onder ons zijn...... Ik ben de muziek van Iron Maiden aan het ontdekken en ik kan niet anders zeggen; wat een geweldige muziek staat er op "Edward the Great (2002)" . Fantastische Rock / Metal. 4**** voor deze super verzamelaar!!
EVANSHEWSON kan niet meer beargumenteren waarom hij Iron Maiden inspiratieloze zielloze "muziek" vond. En dat is toch jammer .

Hans Brouwer schreef:

EVANSHEWSON = Father McKenzie
Blijkbaar geen fan van de zwaardere metalen, ik vind dat hij zijn mening nogal snel geeft hier op vlak van deze verzamelaar die voor mij niet het totale weergeeft van hoe Iron Maiden eigenlijk klinkt, zoals ik al schreef;
Het is een best of the singles.
Ik luister tegenwoordig toch niet meer naar de verzamelaars van de groep, elk album heeft wel zijn eigen stijl en veel onbekendere nummers zijn zeker even interessant.
Deze kocht ik maar voor de volledigheid. The Best of the Beast volstond al vond ik, deze was totaal overbodig, zoals die Somewhere Back in Time nu ook weer.

avatar van Edwynn
Deze verzamelaar behelst alleen een single overzicht vanaf 1982 tm 1998. En dan mist er nog steeds het één en ander. Waar is Stranger In A Strange Land bijvoorbeeld? Toch ook goed geweest voor een hitnotering. (ook in NL). Aces High mist ook.
Sowieso is een Maiden verzamelaar zonder werk van essentiële albums als Iron Maiden en Killers verre, verre, verre van compleet.
Dit onding riekt naar een snel zakkenvullertje voor EMI.

Edwynn schreef:

Dit onding riekt naar een snel zakkenvullertje voor EMI.

Het riekt er niet alleen naar...

avatar van Hans Brouwer
Edwynn schreef:
Dit onding (Edward the Great (2002)) riekt naar een snel zakkenvullertje voor EMI.
Zakkenvullertje voor EMI of niet..... ik mag graag naar dit album luisteren en beschouw "Edward the Great (2002)" dus zeer zeker niet als "een onding" van Iron Maiden . Voor mij is "Edward the Great (2002)" een prima kennismaker met de rock/metal van Iron Maiden. Mischien word ik nog wel Maiden enthousiast .

avatar van Edwynn
Als het zover is, zul je het hard met me eens zijn.

PriestMaiden
Eerste album dat ik had van Maiden, daarna ben ik Seventh Son of a Seventh Son gaan luisteren, en zo is de Maiden magie bij mij begonnen.
Als je u wat verdiept hebt in Maiden ontbreken hier veel klassiekers op natuurlijk. Aces High, Be Quick or Be Dead, Fear of the Dark (studio versie), Hallowed Be Thy Name en nummers van hun eerste 2 albums.

MindRuler
Het werk met Di'Anno wordt compleet "vergeten" en teveel tracks van SSOASS ten
nadele van andere albums. Opgelet: ik vind SSOASS een geweldige plaat maar een beetje zinloos
om hiervan de helft op deze verzamelaar te zetten. Ik ben een Maiden-fan maar "Edward The Great" is een misser van formaat. "Best Of The Beast" geeft een beter en gedoseerder overzicht.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Overbodige verzamelaar, die in 2005 zelfs opnieuw werd uitgebracht met een iets andere track-opstelling. Eentje waarbij wat meer ruimte was gelaten voor nummers van Brave New World en Dance of Death en weer wat andere tracks op weggelaten zijn. Blijkbaar vonden ze de tracklisting van de versie uit 2002 niet goed genoeg ??

avatar van loneranger
Prima verzamelaar van Maiden. Van 'Run to the hills' tot en met de live uitvoering van 'Fear of the dark' is het fijne metal up your ass. Natuurlijk is het jammer dat bijvoorbeeld nummers als 'Where Eagles dare' , 'Aces high' en 'Stranger in a strange land' , toch wel favorieten van mij, er niet op staan. Maar dat mag de pret geenzins drukken. Als je nog niks van Iron Maiden in huis hebt is deze plaat een prima instapper.

avatar van Lau1986
Dit is toch wel een erg fijne verzamelaar van Iron Maiden. Van begin tot eind genieten.