Axl Peleman - In 't Gezicht (2009)

België
Label: LC

1. Den Hoofdvogel (2:42)
  2. Niet met Mij (2:18)
  3. Doet Er Niet Toe (2:27)
  4. Be a Te Slapen (2:49)
  5. Elke Tegenslag (2:43)

met Wim Opbrouck

6. Kom Terug (2:57)
  7. Als Je Wint (2:44)

met Karen Damen

8. Schoonselhof (1:07)
  9. Lacht Af en Toe (2:37)
  10. Die van Engels (1:52)
  11. Rozijn (2:15)
  12. Littekens (3:00)
  13. Compleet Passé (3:03)
  14. Stapelzot (2:44)
  15. Samen Onder een Steen (7:01)
mathieudc
Net 'Niet Met Mij' horen passeren op de radio. Niet zo'n heel speciaal nummer, al heb ik het nog maar eenmaal gehoord ook.

Maar ik ben hier terechtgekomen aangezien ik eerst dacht dat het om een nummer van Xavier Rudd ging. De instrumenten in 'Niet Met Mij' hebben wel wat weg van de muziek van Xavier Rudd. Ik ga dat nummer toch nog eens proberen herbeluisteren.

edit: Net een akoestische versie gehoord op YouTube, heeft op zijn beurt dan weer iets weg van Jack Johnson. Klinkt wel fijn.

mathieudc
Mezelf even corrigeren: 'Niet Met Mij' is zalig!

avatar van Film Pegasus
Ik vermoed dat Axl Peleman al een tijd had gebroed op enkele nummers toen hij Dagget Wet in 2007 uitbracht. De 2 jaar die er op volgende leverden nummers op voor de opvolger In 't gezicht. Opnieuw met vooral Peleman aan het stuur, bijgestaan door Ron Reuman. Geen Frank Vander Linden als producer dit keer, Peleman en Reuman klaren de klus zelf. En dat is niet echt helemaal geslaagd moet ik zeggen. Weg is de eenheid hier en de muzikanten hadden volgens mij een kritische blik nodig van een derde bij de opnames. Toch konden ze rekenen op enkele gasten als Piet Van den Heuvel, Eva De Roovere, Karen Damen, Steven De Bruyn en Wim Opbrouck. Kwaliteit is wisselend en ook de teksten zijn niet altijd geslaagd. Jammer. Misschien had het bij Dagget wet moeten blijven en had hij weer iets anders moeten zoeken om zijn zoveelste ei te kunnen leggen.