Fol Chen - Part I: John Shade, Your Fortune's Made (2009)

Electronic / Folk
Label: Asthmatic Kitty

1. The Believers (3:59)
  2. No Wedding Cake (3:34)
  3. You and Your Sister in Jericho (5:56)
  4. The Idiot (3:06)
  5. Red Skies Over Garden City (The Ballad of Donna Donna) (4:08)
  6. Winter, That's All (4:20)
  7. Cable TV (3:03)
  8. Please, John, You're Killing Me (4:33)
  9. The Longer U Wait (5:17)
  10. If Tuesday Comes (3:30)
RedLightCityBoy
Part I: John Shade, Your Fortune's Made: Instrumentaal zit deze cd van Fol Chen
(4 mannen 1 vrouw) zeer strak in elkaar. Dit is een zeer fijne mix van zoete electronic met de meest prachtige geluiden. Dit album bevat veel mooie futuristische computer geluiden, die zorgen voor een zeer verfrissende, lichte sound. Dit vaak overgoten met de zang van 1 man of (en) 1 vrouw wat een folk sound brengt over de electro-beats. Die combinatie is leuk voor een paar nummers, die echt zeer sterk staan. Maar zeker niet alles op deze cd is even goed als het hemelse (tot nu toe meest geliefde 2009 nummer, voor mij): No Wedding Cake. Dat nummer is instrumentaal overgoten met de mooiste gitaar loopjes en dromerige bliepjes. Ook de zang op dat nummer is zeer simpel, maar o zo sterk. Jammer genoeg kent deze cd voor 50% de muziek die mij aanspreekt en de andere 50% is wat donkerder, wat naar mijn idee minder liefdevol overkomt. Toch ga ik deze groep goed in de gaten houden want kwaliteit weten ze op bepaalde momenten toch zeer sterk over te brengen.

avatar van Matthijs72
Mooi verzorgd plaatje, kwam via het label van Sufjan Stevens bij deze band terecht, omdat die hun nek nog wel eens een beetje uitsteken voor wat aparts.
Dit lijkt een beetje op Belle & Sebastian wat betreft zang en melancholie, maar dan wel wat meer pingeltjes, geluidjes, electro. Ik moet ook aan Tungg en Los Campesinos en Architecture in Helsinki denken, maar Fol Chen is dan wel 2 versnellingen lager dan de laatste 2 bands.