Flogging Molly - Swagger (2000)

Punk / Rock
Label: Burning Heart

1. Salty Dog (2:21)
  2. Selfish Man (2:54)
  3. The Worst Day Since Yesterday (3:38)
  4. Every Dog Has Its Day (4:24)
  5. Life in Tenement Square (3:11)
  6. The Ol' Beggars Bush (4:33)
  7. The Likes of You Again (4:34)
  8. Black Friday Rule (7:01)
  9. Grace of God Go I (1:55)
  10. Devil's Dance Floor (3:59)
  11. These Exiled Years (5:17)
  12. Sentimental Johnny (4:47)
  13. Far Away Boys (5:06)
De beste plaat van FM wat mij betreft. Devil's Dance Floor! gewoon zalig, prachtigste intro die Floggin Molly ooit maakte. Live ook best wel in orde! (gigantisch dans en bier feest , in Belgie dan toch)

Szyn.

ken niet het hele album, maar devil's dance floor is gewoon goed!

Dit album doet zeker niet onder voor zijn (wat bekendere) opvolger. Devil's Dance Floor is inderdaad heerlijk, maar het absolute hoogtepunt is Black Friday Rule. Wat een nummer is dat. Verder gewoon wat je van FM gewend bent, als je Drunken Lullabies goed vind, kan je deze met een gerust hart aanschaffen

Inderdaad. Verschillende vrienden vinden dit het slechtse wat ze ooit gehoord hebben. Voor degenen die ze wel kunnen luchten: wat mij betreft hun beste plaat, net een tikje beter dan Drunken Lullabies dankzij black friday rule en Devil's dance floor.

heerlijk album , maar niet het beste album van fm wat mij betreft 4 *

Het beste FM nummer staat op deze plaat: Black Friday Rule. Met een waarlijke verhaallijn

Voorderest is eigenlijk ook heel het album een topper. 4,5*

avatar van AOVV
'Swagger'... de eerste plaat van Flogging Molly. Sterk debuut, zou ik zo zeggen. De plaat begint al meteen met de vulkaanuitbarsting die 'Salty Dog' is. Daarna wordt het een beetje rustiger, met 'Selfish Man', om over te gaan op het één van de rustigste nummers van de plaat, maar misschien ook wel één van de beste, 'Worst Day Since Yesterday'. De volgende vier nummers zijn iets minder qua kwaliteit wat mij betreft, maar dan komen we aan bij ‘Black Friday Rule’: een indrukwekkend nummer van zo’n zeven minuten lang. Het beste nummer dat deze plaat te bieden heeft. Daarna volgt het korte ‘Grace Of God Go I’, moeilijk te peilen of ik dat nou goed moet vinden of niet, daar ben ik nog niet uit. Feit is dat ‘Devil’s Dance Floor’ een nummer is waarvan je spontaan in het rond gaat springen. De laatste drie nummers kunnen niet het niveau halen van de prijsnummers op deze plaat, maar zijn toch ook stuk voor stuk degelijke nummers.

4 sterren

vondeich
szynell schreef:

Szyn.

Ik vind de intro van The Likes of You Again vele malen leuker

avatar van Lau1986
Prachtig album van deze band. Heerlijke mix tussen punk en Ierse invloeden. Devil's Dance Floor is inderdaad een heerlijk dansbaar nummer, maar ook Salty Dog doet het goed. Daarnaast zijn de "rustigere" nummers ook uitstekend. Heerlijke plaat.

avatar van Mr. Rock
Erg mooi album in een leuke, kenmerkende stijl. Black Friday Rule is ronduit geniaal. De rest varieert van redelijk tot goed, met vooral veel goed. Alleen Grace of God Go I vind ik persoonlijk een beetje misplaatst.

avatar van The_CrY
Ik vind die op zich wel goed op zijn plek. Alleen "Sentimental Johnny" irriteert me mateloos.