Wire - Wire on the Box:1979 (2004)

Rock / Punk
Label: Pink Flag

1. Introduction (1:07)
  2. Another the Letter (4:06)
  3. The 15h (5:44)
  4. Practice Makes Perfect (2:24)
  5. Two People in a Room (2:43)
  6. I Feel Mysterious Today (2:59)
  7. Being Sucked in Again (2:46)
  8. Once Is Enough (2:49)
  9. Blessed State (1:44)
  10. A Question of Degree (1:59)
  11. Single KO (3:00)
  12. Mercy (2:29)
  13. 40 Versions (1:06)
  14. Former Airline (0:50)
  15. A Touching Display (6:14)
  16. French Film Blurred (2:34)
  17. Men 2nd (1:39)
  18. Map Ref. 41°N 93°W (3:37)
  19. Heartbeat (4:41)
  20. Pink Flag (3:28)
avatar van blabla
Voor meer info: klikje

avatar van gemaster
Godverdomme, dit is geil zeg. Zijn ze live net zo goed als op de studioalbums?

avatar van blabla
Wire is een echte podiumband en zijn live meestal beter.
De meeste latere albums zijn ongeveer voor de helft live opnames, alleen is dat zo goed opgenomen dat je nauwelijks publiek hoort.

avatar van gemaster
Aan dat latere werk moet ik nog beginnen, maar ik moet zeggen dat het me niet zo trekt. Ik hoorde dat het veel experimentele electronica muziek is en dat is vaak niet helemaal mijn ding. Maar ik ga eens kijken of ik deze kan bemachtigen.

avatar van gemaster
Eindelijk dit live album eens kunnen beluisteren. Wat opvalt is dat de mannen van Wire hun hart en ziel in de muziek gooien en de Duitsers die staan te kijken in Rockpalast dit alleen belonen met lauwe applausjes. Toch wel een domper bij een live album.

Voor de rest is het een erg lekkere set, alleen jammer dat er weinig van Pink Flag wordt gespeeld. De nummers van 154 komen overigens wel het best tot hun recht. De vroegere nummers zijn wat sneller en chaotischer, waardoor het af en toe een geluidsbrei dreigt te worden. Maar dat is maar een klein minpuntje.

Enthousiaste fan: ,,I am the Fly!'
Graham Lewis (ijzig):´We don´t do requests´