Neil Diamond - The Ultimate Collection (1996)

Label: Columbia

1. Sweet Caroline (3:32)
  2. Song Sung Blue (3:15)
  3. Cracklin' Rosie (3:00)
  4. Love on the Rocks (3:41)
  5. Beautiful Noise (3:27)
  6. Forever in Blue Jeans (3:41)
  7. Hello Again (4:08)
  8. Red, Red Wine (2:43)
  9. Everybody's Talkin' (2:48)
  10. Girl, You'll Be a Woman Soon (2:56)
  11. I'm a Believer (2:41)
  12. Heartlight (4:28)
  13. Up on the Roof (3:32)
  14. Desiree (3:21)
  15. If You Know What I Mean (3:42)
  16. Longfellow Serenade (3:54)
  17. Play Me (3:53)
  18. You Got to Me (2:52)
  19. I (Who Have Nothing) (4:06)
  20. I Am...I Said (3:35)
  21. Solitary Man (2:36)
  22. He Ain't Heavy He's My Brother (4:12)
  23. Cherry, Cherry (2:46)
  24. Walk on Water (3:07)
  25. Soolaimon (4:18)
  26. The Sun Ain't Gonna Shine Anymore (3:39)
  27. Stones (3:06)
  28. You've Lost That Loving Feelin' (4:32)

met Dolly Parton

29. Morning Has Broken (3:04)
  30. Chelsea Morning (2:38)
  31. Mr. Bojangles (4:53)
  32. Yesterday's Songs (2:53)
  33. Thank the Lord for the Night Time (3:04)
  34. Brother Loves Travelling Salvation Show (3:29)
  35. September Morn (3:54)
  36. Kentucky Woman (2:28)
  37. I Got the Feelin' (Oh No, No) (2:21)
  38. America (4:21)
  39. Holly, Holy (4:41)
  40. You Don't Bring Me Flowers (3:23)

met Barbra Streisand

avatar van LucM
Een fan van Neil Diamond ben ik niet maar dit is toch wel een prima compilatie omdat alle hits erop staan aangevuld met prima albumtracks. Bovendien staan hier de originele versies en omspant het vooral zijn beste periode (eind jaren '60 - eerste helft jaren '70). Hij is buiten zijn commercieel succes beslist een groot singer-songwriter die bovendien vaak gecoverd wordt, wat de tijdloosheid van zijn songs bewijzen.

avatar van Rinus
Deze CD is "out-of-print", maar ik heb hem tweedehands te pakken kunnen krijgen. Ik vind dit toch wel de beste verzamelaar van de beste man op 2 CD's. Er zijn veel verzamlaars van ND uitgegbracht, maar op deze geen rare live opnamen ,maar gewoon de originele studioopnames en in een prima geluidskwaliteit.

Mocht je een verzamelaar willen hebben op 1 CD, dan is de in 2011 uitgekomen "The very best of - The original studio recordings" een prima alternatief.

avatar van goldendream
Mijn lieve vrouw nam deze mee uit de bib en ik moet bekennen dat het me ook bevalt: warme stem en goede songs. Tijdens thuiswerk is dit aangename muziek. Ik had eerder nooit aandacht en tijd geschonken aan Neil Diamond, maar ben blij zijn muziek wat beter te leren kennen.

De man staat een beetje te stoer op de hoes. Dit imago past in elk geval niet bij hem. Het doet me een beetje denken aan Rob De Nijs. Die kan ook macho ogen, wat niet past bij de muziek.

Intussen een beetje opzoekwerk gedaan. Het lijkt me duidelijk dat zijn eerste 10 jaren de beste zijn. Als je ziet hoeveel kerstcd's hij maakte sinds de jaren '90, merk je hoe hij afgleed in gladde zeemzoeterigheid. Een pijnlijke vaststelling die bij veel artiesten hoort. De eerste albums van Olivia Newton-John zijn aangenaam, later krijgt het een te hoog MENT-gehalte, voor wie die Vlaamse tv-zender kent. Ook de eerder vermelde Rob De Nijs hoort in dit rijtje: soms prachtig, soms zo glad.

Op Musicmeter is hij onbemind, maar ik heb intussen geleerd dat dat niks wil zeggen over kwaliteit.

Tot slot, er is alweer een nieuwe verzamelaar op komst naar aanleiding van zijn 50-jarige carrière. Hij heet 'Forever in Blue Jeans' en bevat 50 nummers op 3 cd's.
Forever In Blue Jeans: Neil Diamond Preps 3-CD "50th Anniversary Collection" For March - theseconddisc.com

avatar van Queebus
Ik heb een zwak voor Neil Diamond. Hij heeft zoveel goede liedjes geschreven (ook voor anderen zoals I'm A Believer en Red, Red Wine) en hij heeft een heel prettige stem. Wat ook telt is dat mijn pa er ook van hield. En onbewust neem je dat toch mee. Op deze verzamelaar vind je eigenlijk alles. Natuurlijk, 12 Songs en Home Before Dark verschenen later maar als begin is dit een mooie verzamelaar, als je er een kan vinden tenminste.

Hello Again vind ik persoonlijk zijn mooiste nummer. En altijd goed voor een traantje wegpinken.

Sweet Caroline is min of meer uitgegroeid tot een volkslied in Engeland, vooral in de voetbalstadions. Een bevriende voetbaltrainer zong het op speciale ( samen met Beautiful Noise) avonden in de voetbalkantine van Edn'56, te Haghorst. Als sluitstuk van een doldwaze of magische avond. Het nummer zou later ook een prominente ( samen met The River en Maggie May ) rol gaan spelen in de roman en podcast De Erfenis van Karlijn. Het laat mij terugkeren naar, mijmeren over momenten die er echt toe doen, momenten waar diep geluk achter en in schuilt.